Economia

Quatre empreses vinculades a Pequín 2008, sota sospita d'explotació de mà infantil

Una aliança de sindicats vetlla pel cumpliment de les lleis per part de les empreses que fabriquen 'merchandising'

Quatre empreses xineses estan sent investigades pel Comitè Organitzador de Pequín 2008 un cop s'han divulgat serioses sospites d'utilització de mà d'obra infantil a més d'explotació de treballadors adults. Les empreses, que es dediquen a la confecció de tota mena de merchandising oficial per als Jocs Olímpics, tenen contractes amb el comitè organitzador, entitat que ja estudia la rescissió immediata si es verifiquen les denúncies.

"Si les empreses incompleixen les lleis laborals del país o les normes pactades pel nostre Comitè, tractarem seriosament l'assumpte per mantenir la bona imatge de la marca i la fama social del Comitè", han assenyalat fonts de l'organització de Pequín 2008.

Aliança internacional de sindicats
L'aliança internacional de sindicats Playfair 08 ha acusat quatre empreses xineses dedicades a la fabricació de mercaderies promocionals dels Jocs Olímpics -gorres, bosses i articles d'oficina amb la imatge oficial dels Jocs-, d'utilitzar mà d'obra infantil i en condicions de semiesclavatge.

Concretament, Playfair 08 assegura tenir proves que en quatre fàbriques s'utilitzen nens de dotze anys i que se'ls ha obligat a mentir sobre les seves condicions salarials, laborals i sanitàries. Així mateix, també afirma que aquestes empresses paguen a treballadors adults salaris molt per sota del mínim vigent, al temps que es veuen obligats a treballar fins a quinze hores seguides.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.