Política

La torxa olímpica visitarà el Tibet i escalarà l'Everest malgrat els disturbis

El recorregut de la torxa olímpica serà inalterable, amb etapa a la regió autònoma del Tibet i ascensió a l'Everest incloses, tot i els disturbis que s'estan produint des de la setmana passada a la regió.

Així ho aclarit el vicepresident del Comitè Organitzador de Pequín 2008, Jiang Xiaoyu, en una roda de premsa convocada per explicar els detalls del relleu, on ha assenyalat que l'ascens del foc sagrat al pic més alt del món és el moment estel·lar del recorregut.

"Ahir el primer ministre Wen Jiabao va parlar molt d'aquest tema al Consell d'Estat, la situació a Lhasa està bàsicament controlada", ha assenyalat Jiang per afirmar que el relleu seguirà com estava programat.
"Creiem fermament que el govern del Tibet serà capaç d'assegurar l'estabilitat de Lhasa i el Tibet en el relleu de la torxa", ha dit Jiang. S'ha referit també a "alguns individus i organitzacions" que volen barrejar política i esport i ha manifestat que aquesta actitud contradiu l'esperit olímpic i la naturalesa de la Carta Olímpica.

El vicepresident també ha assegurat que els que portin la torxa tenen garantida la seguretat en tota la ruta, encara que ha reconegut que Pequín té plans de contingència que podrien suposar l'ajornament o cancel·lació d'alguna etapa, tot i que s'ha referit principalment a imponderables meteorològics.

Una vegada la torxa olímpica coroni els 8.850 metres del pic més alt del món, el foc sagrat restarà a Lhasa, a l'espera d'unir-se de nou amb el foc de la torxa que estarà voltant per alguna de les 130 ciutats xineses per les quals viatjarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona