Esports

Spielberg renuncia a assessorar els Jocs Olímpics de Pequín

Jocs Olímpics 2008

L'oscaritzat director Steven Spielberg ha renunciat al càrrec d'assessor artístic de l'organització dels Jocs Olímpics de Pequín, que se celebraran l'estiu que ve. El cineasta al·lega motius personals.
Exactament, ha dit a través d'un comunicat, que la seva consciència no li permet desenvolupar la feina, perquè està en contra de la política del govern xinès als conflictes de Darfur i el Sudan.

Així doncs, i a falta d'uns mesos, el director de La llista de Schindler afirma que s'estima més dedicar "el seu temps i la seva energia" a denunciar els crims contra la humanitat, com els de Darfur i el Sudan, que no pas "a cerimònies olímpiques".

I és que es calcula que, només al Sudan, més de 200.000 persones haurien perdut la vida. Steven Spielberg va enviar una carta al president xinès, Hu Jintao, per comunicar-li la seva oposició a la política exterior, però el líder xinès no li va respondre.

Diferents artistes, entre ells l'actriu Mia Farrow, havien criticat durament la cooperació honorífica de Spielberg amb els organitzadors olímpics de Pequín 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.