Economia

Construmat ha rebut 286.000 professionals

El saló Construmat es va clausurar ahir a Barcelona amb una afluència d’uns 286.000 visitants professionals, un 8% més que en la darrera edició, l’any 2005, segons va informar ahir l’organització.

Aquest any, el saló ha fet de la construcció sostenible un dels seus principals compromisos, ja que, segons ha indicat el seu president, Bruno Figueras, es tracta d’una via “imprescindible” i “urgent”. De fet, ahir van reunir-se al saló arquitectes i experts de França, Anglaterra i Itàlia per debatre sobre l’autèntica aplicació i desenvolupament de l’arquitectura i la construcció sostenible.

L’Associació Nacional per a l’Habitatge del Futur (Anavif) va organitzar ahir un congrés sobre arquitectura sostenible i va presentar 37 premisses a seguir per edificar respectant l’entorn natural. Les propostes s’han recollit en un llibre que és una “guia per a edificis sostenibles i econòmics”.

Més metres quadrats
Segons va informar Fira de Barcelona, l’edició de Construmat d’aquest any ha ocupat una superfície neta d’exposició de 155.000 metres quadrats, gràcies a la incorporació dels pavellons 1 i 8 del recinte de Gran Via. Aquesta xifra suposa un augment d’un 10% de la superfície d’exposició.

En aquesta 15a edició, la més gran fins avui, hi han participat 4.500 empreses de 50 països, que han ofert 50.000 productes, i ha permès la realització de més d’1.100.000 contactes empresarials per a negocis.

La creu en l’última jornada del saló la van posar un grup de joves que ahir van tallar al trànsit a la plaça d’Espanya des de les dotze del migdia en una protesta en la qual participaven unes trenta persones del col·lectiu Estatotfatal.com en contra de l’especulació immobiliària, convocada amb motiu de la celebració de Construmat.

La protesta pretenia denunciar la situació de “destrucció del territori” que s’està produint a Barcelona i Catalunya per “enriquir un grup d’empreses i personatges polítics”, segons van explicar els manifestants, que van triar l’entrada a Construmat per protestar perquè la celebració d’aquest saló els sembla “una provocació”.

Els manifestants, que s’autoanomenaven joves de l’esquerra independentista, portaven una gran pancarta amb el lema “Les vostres polítiques són la nostra hipoteca. Estatotfatal.com”. A més, van cridar consignes en contra de l’especulació i del tripartit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.