Economia

El consell d'administració de Vueling aprova la fusió amb Clickair

El consell d'administració de Vueling Airlines ha aprovat aquest divendres el projecte de la seva fusió "entre iguals" amb Clickair, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors espanyola (CNMV). Les accions de Vueling, que registraven una pujada del 6,96%, fins als 5,99 euros, quan la CNMV va decidir suspendre la seva cotització, han tornat a cotitzar a tres quarts de tres de la tarda a 6,20 euros, cosa que significa una pujada del 0,6%. Al llarg de la sessió, els títols de l'aerolínia acumulen una pujada del 8,21%.

El projecte de fusió, que podria culminar en els pròxims mesos, una vegada obtingui el vistiplau d'ambdós consells, les respectives juntes d'accionistes i de la CNMV, es farà aplicant el mateix valor a ambdues companyies.  En el seu comunicat, Vueling assenyala que el mètode establert podrà ser modificat, en algun aspecte, en aplicació d'un informe que s'ha encarregat a un tècnic independent o arran de qualsevol altra verificació dels comptes d'ambdues companyies que es faci abans de l'aprovació definitiva de la fusió en les respectives juntes d'accionistes.

Els consells d'administració de Vueling i Clickair faran "en el menor termini possible" les actuacions necessàries per adaptar-se al procés. Abans de la fusió, Clickair ampliarà el seu capital amb  per valor de 5 milions d'euros amb l'emissió d'accions i procedirà a la conversió de les seves accions, de manera que el capital social de l'aerolínia es fixi en 50 milions d'euros, cosa que se sotmetrà a l'aprovació de la junta d'accionistes amb l'objecte de formalitzar la fusió.

Per la seva banda, Vueling ampliarà capital per un import de 14,9 milions d'euros, mitjançant l'emissió i posada en circulació del mateix nombre d'accions d'un euro, la subscripció del qual està reservada als titulars d'accions de Clickair, sense que existeixi dret preferent. Després de la fusió i comptabilitzant aquesta injecció, el capital social de la nova Vueling serà de 29,9 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.