Economia

L'Íbex-35 s'enfonsa més d'un 4% castigat pel sector bancari

La caiguda del selectiu espanyol es produeix enmig dels comentaris que diuen que el BCE podria aturar la compra de bons espanyols

S'incrementen les pèrdues a mig matí a les borses europees. L'Íbex-35 s'enfonsa amb un descens de més d'un 4% i posa en perill els 9.500 punts pressionat pel fort càstig que rep la banca. A les dotze del migdia, el selectiu espanyol se situava en els 9.573,9 punts.

La caiguda del parquet espanyol arriba enmig dels comentaris que diuen que el Banc Central Europeu (BCE) podria haver aturat la compra de bons espanyols i italians.

De fet, el president del BCE, Jean-Claude Trichet, ha afirmat que actuaran per retirar del mercat la liquiditat addicional produïda per les compres de deute públic iniciades per la institució en el marc de les mesures pactades a escala europea per defensar l'estabilitat de l'eurozona.

L'Íbex-35 va obrir la sessió amb un descens inferior a l'1%, però després d'una hora i mitja de cotització perdia gairebé un 4%. A les 12.35 hores, els valors que més queien eren Indra, amb un descens del 6,1%; Banco Santander, un 5,4%; Acciona, un 5,3%; Banco Popular, un 5,2%; Bankinter, un 5,1%; BBVA, un 4,5%; Banc Sabadell i Banesto, un 4,1%  i Telefónica, un 3,2%.

Malgrat tot, els analistes consultats atorguen poca credibilitat al rumor sobre el canvi d'estratègia del BCE, ja que argumenten que, en aquest cas, les mesures adoptades per la UE i l'FMI el cap de setmana passat "no haurien servit per a res".

En aquest sentit, indiquen que si realment existeix alguna notícia sobre això podria ser que la institució compri menys deute del previst, però rebutgen de ple la idea que deixi de comprar perquè afectaria la situació econòmica d'Europa.

Els analistes també indiquen que l'Íbex podria suavitzar el seu descens si Wall Street obre a l'alça, fet bastant probable ja que el mercat nord-americà espera una jornada de dades macroeconòmiques que podrian ser bones.

Tot plegat contrasta amb la informació facilitada aquest mateix divendres per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) segons la qual les empreses de l'Ibex-35 han tancat el primer trimestre amb un benefici superior a 12.000 milions d'euros, fet que suposa un 25% més respecte al resultat obtingut en el mateix trimestre del 2009.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.