Economia

Rècord històric de la borsa espanyola després que l'Ecofin aprovi un fons de rescat

L'Íbex-35 assoleix l'increment més alt en un mateix dia en els seus 18 anys d'història. Les borses europees han obert en verd i també han registrat pujades en els primers minuts de la sessió. Tot plegat, després de l'anunci de l'Ecofin de crear un pla de rescat amb 700.000 milions d'euros

Les borses europees han acollit amb optimisme l'anunci de la Unió Europea de crear un fons de rescat de més de 700.000 milions d'euros per ajudar els països amb poca solvència per tal d'evitar noves crisis com la grega i retornar l'estabilitat a la zona euro.

De fet, l'optimisme és tan elevat que el selectiu espanyol ha aconseguit a mitja sessió la revalorització més gran en un mateix dia en els seus 18 anys d'història.

En concret, només mitja hora després d'obrir els parquets, la cotització de l'Íbex-35 es disparava un 8,8%, fins a assolir els 9.848,9 punts, i a mitja sessió l'augment s'ha situat en el 12,1%.

Des de la seva posada en funcionament el 14 de gener del 1992, l'índex ha viscut poques sessions en els quals la revalorització del dia fregués el 10%.

La cotització de bancs espanyols com el Santander o el BBVA es mou a hores d'ara amb una revalorització d'un 20%.

En cas que continuï així fins al tancament de la sessió, l'Íbex-35 deixaria enrere el pitjor mes des de l'octubre del 2008, després de caure més d'un 13%, i sumar cinc sessions seguides de descensos.

En la mateixa línia, els principals indicadors europeus també s'han mogut a l'alça en els primers minuts de la sessió d'aquest dilluns. A Grècia, la borsa d'Atenes registrava una pujada superior al 7%.

A París, la pujada del CAC-40 superava el 5%, mentre que les borses de Frankfurt i Milà registraven en els primers minuts de la sessió pujades del 3% i el 6%, respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.