Economia

La CUP proposa ajornar fins a l'octubre del 2011 la consulta de Barcelona sobre la independència

La formació, que ja ha renunciat a presentar-se a les eleccions al Parlament per la mateixa raó, adverteix dels perills del fracàs del referèndum si es fa "de pressa i corrents". L'assemblea de Barcelona Decideix debatrà la data aquest dissabte

La CUP vol ajornar la consulta de Barcelona sobre la independència fins a l'octubre del 2011, i el seu criteri xocarà amb el dels altres sectors de Barcelona Decideix, que aquest dissabte celebra la tercera assemblea general amb l'objectiu de triar una data.

Tot i que prèviament no hi ha una llista tancada de dates per sotmetre-les a votació, sí que està clar que durant el debat s'analitzaran set o vuit propostes, aportades per districtes, entitats i partits membres de l'assemblea. La previsió és que es proposin dates per a abans de les eleccions al Parlament, per a la tardor però després de les eleccions i per a la primavera de l'any que ve.

Una de les opcions és el 20 de juny, però tot apunta que serà descartada perquè és massa aviat. En canvi, la data del 12 de desembre és la que té més possibilitats, segons les estimacions que fan membres de l'assemblea. El fet que sigui després dels comicis catalans però abans de final d'any és el que la fa més atractiva: s'evita barrejar la campanya de la consulta amb la de les eleccions i, alhora, s'evita ajornar-la massa i desmobilitzar organitzadors i possibles electors per esgotament. Aquests són els arguments dels defensors d'aquesta tria, però no és l'únic opinió.

En desacord frontal hi ha la CUP, que aquest dijous ha difós un comunicat en què aposta oficialment per l'octubre del 2011. Segons la formació independentista d'esquerres, que ja va decidir no presentar-se a les eleccions al Parlament per la mateixa raó, les "presses" portarien el fracàs. "La consulta no és a l'agenda de cap habitant de Barcelona", adverteixen, i la consulta barcelonina ha de ser un "esdeveniment exemplar". "Un percentatge baix de participació no només serà un fracàs sinó que suposarà un cop a l'independentisme que costaria anys de superar", afegeix el comunicat.

Les CUP creuen que "per responsabilitat política", no es pot fer la consulta "de pressa i corrents". I en defensa dels seus arguments avisa que "l'assemblea més nombrosa i potser la més activa de tots els districtes de Barcelona, Gràcia Decideix, també s'ha posicionat per no fer la consulta fins a la tardor de 2011".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.