Economia

Quan sí que ve de quinze euros per passar el mes

Els pensionistes han encaixat la baixada de les retribucions amb ironia i amb una intenció clara vers les pròximes eleccions. "No els penso votar", afirma una de les afectades

Els pensionistes han encaixat la baixada de les retribucions amb ironia. Una quinzena de missatges han arribat al servei de cartes al director i a la web i, engairebé tots, s’agraeix al ministre Corbacho la revaloralització de la pensió d’enguany, tot i que afegeixen una puntualització en relació ambel seu vot. “Moltes gràcies per aquesta pèrdua i que els aprofiti en les properes eleccions”, amenaça implícitament el lector José Pellicer.

I encara n’hi hamés, el fill d’una jubilada de 72 anys, Óscar Sánchez, explica que la seva mare després d’haver visitat la SS per fer una reclamació ha marxat decebuda i amb una idea clara: “No els penso votar”.

Segons analitza el pensionista Jaume Figuerola, la retallada de les “ajustadíssimes” retribucions fa que es trenqui la cadena del consum, necessària per sortir de la crisi: “Si els governants no retroben el rumb d’aquesta nau a la deriva, la ciutadania ja procurarà trobar qui ho faci el 2012”.

I és que per a molts avis la rebaixa de 15 euros de la pensió és determinant. Un exemple és Miquel Cendra, que, en tractament, no pot fer les tasques de la llar i a més necessita una persona que tingui cura de la dona, amb un
67% d’invalidesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.