Economia

La desconfiança es manté a la borsa

L'Íbex-35 ha tornat a obrir amb pèrdues després de dos dies de descens marcat, i els inversors lluiten ara per una recuperació tímida, amb un augment que no passa del 0,28%

El nerviosisme i la desconfiança es mantenen en la borsa després de dos dies de fortes pèrdues, especialment marcades a Madrid, amb un 5,4% dimarts i un 2,27% ahir, dimecres. Després d'una obertura un altre cop amb pèrdues, d'un 1,43%, l'Íbex-35 intenta ara iniciar una recuperació. 

Una hora després de l'obertura, l'Íbex-35 ha passat per una alça del 0,28% i un 0,11% en moments diferents, de manera que ja tornen a veure alguns números verds. Dels 9.497,2 punts de primera hora, s'ha passat als 9.650 poc abans de les deu i ha tornat a baixar als 9.600 uns minuts després.

La recuperació, per tant, és tímida, i no és clar que es confirmi al llarg de la jornada. Frankfurt i Londres també pugen amb timidesa, i París continua baixant, tot i que aquests percentatges s'aniran movent al llarg de tot el dia. De fet, els mercats estan pendents dels tipus d'interès que avui anunciarà el Banc Central Europeu (BCE), tot i que no es preveuen grans canvis.

Com ha passat aquests últims dies, el bancs continuen marcant la pauta. El BBVA i Banco Santander eren els que encapçalaven les pèrdues, amb un 2,69% i un 2,35% de descens a l'obertura de la sessió d'avui.

Els dubtes sobre la situació de Grècia i les seves conseqüències a Espanya i Portugal continuen passant factura als mercats. I l'euro continua baixant: ja està a 1,27 dòlars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.