Economia

L'IPC harmonitzat cau una dècima més al juny i se situa al -1%

Es tracta del quart registre negatiu consecutiu interanual de la història d'aquest indicador que es va començar a elaborar el 1997

La taxa espanyola d'inflació harmonitzada (mesurada igual en tots els països de la zona euro) ha arribat al juny a un altre mínim històric i s'ha situat al -1%, una dècima per sota de la de maig.

Es tracta del quart registre negatiu consecutiu interanual de la història d'aquest indicador que es va començar a elaborar el 1997.

Així ho reflecteix l'indicador avançat de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) difós per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que, si coincidís amb la inflació general (IPC), també suposaria la quarta caiguda de preus, però en aquest cas des de fa 47 anys, des del 1962, primer any del qual es tenen dades homologables.

Fins que es coneguin les dades definitives, el 10 de juliol, és de preveure que la caiguda de la taxa de la inflació es degui, principalment, a l'abaratiment del petroli.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.