Economia

L'IPC espanyol avançat es manté en negatiu per segon mes consecutiu

La inflació registra al març un creixement negatiu del -0,1%

L'índex de preus del consum avançat d'aquest mes d'abril a l'Estat espanyol s'ha mantingut en el -0,1%, fet que suposa el segon registre negatiu interanual de la història d'aquest indicador que va començar a elaborar-se el 1997. Així ho ha fet públic aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística, que anunciarà l'IPC real el pròxim 13 de maig.

El fet que l'IPC harmonitzat interanual s'hagi mantingut sense canvis a l'abril trenca amb la ratxa de vuit descensos consecutius que acumulava ja aquest indicador des del juliol del 2008.

La taxa anual de l'IPC harmonitzat acostuma a coincidir amb la de l'IPC general, l'evolució del qual del mes d'abril es publicarà el pròxim 13 de maig.

A l'espera que es coneguin les dades definitives, la caiguda de la taxa de la inflació es deu, principalment, al continuat abaratiment del petroli.

Tot i l'evolució de la inflació registrada en els últims mesos, el Banc d'Espanya ha advertit aquest dimecres, en el seu últim butlletí econòmic, que els riscos de deflació a l'Estat són "remots", també a la resta de països de la zona euro i ha augurat que l'IPC tornarà a registrar xifres positives a finals d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.