Economia

Díaz Ferran, sota sospita ara a l'Argentina

El govern de Kirchner obre un expedient a la filial al país de Marsans Viajes, propietat del president de la CEOE

El govern argentí ha obert un expedient administratiu a la filial en aquest país de l'empresa espanyola Marsans Viajes, propietat de Gerardo Díaz Ferran, president de la patronal espanyola CEOE, com en el cas de la companyia aèria Air Comet, que aquestes festes de Nadal ha deixat a terra milers de persones que havien comprat bitllets per volar a sud-amèrica.

L'emissió de xecs sense fons i la manca de pagament de la nòmina als seus treballadors han estat els motius pels quals s'ha obert l'expedient, segons ha informat el director de Gestió de Qualitat Turística a l'Argentina, Gonzalo Casanova.

"Hem obert un expedient administratiu perquè hi ha informes comercials desfavorables. Sense perjudici d'allò que pugui resoldre la justícia, nosaltres ja prenem precaucions", ha assenyalat Casanova en declaracions a la Cadena Ser.

Als jutjats del país sud-americà s'han presentat a més tres sol·licituds de fallida per part de creditors de l'agència de viatges.

Segons la Secretaria de Turisme argentina, la situació financera de l'empresa, que actualment no desenvolupa cap tipus d'activitat al país, és molt complicada, i la seva plantilla, al voltant de 50 treballadors, porta diversos mesos sense cobrar el seu salari.

Davant d'aquesta situació, el grup Marsans, propietat també de l'empresari Gonzalo Pascual com a soci de Díaz Ferran, estudia les possibles mesures que es poden adoptar "d'acord amb la legalitat" per atendre les demandes dels perjudicats, segons un portaveu de la companyia.

L'obertura d'aquest expedient es produeix després del judici iniciat el febrer del 2009 pel govern argentí amb la finalitat d'expropiar Marsans Aerolíneas Argentinas, que des de mitjans del 2008 està controlada per l'Estat argentí arran de la seva mala situació financera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.