Economia

Zapatero es reunirà amb els agents socials per rebre suggerències per al G-20

Cita a Washington

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha avançat aquest matí que obre una ronda de consultes amb els agents socials de l'Estat per preparar la cita del G-20 a Washington el proper 15 de novembre.

Així doncs, després d'agrair el recolzament rebut per Sarkozy "i altres dirigents internacionals" per estar present en la cita que ha de refundar el sistema financer mundial, Zapatero ha assegurat que a partir de la setmana que ve es reunirà amb sindicats, empresaris i experts per "intercanviar opinions i rebre suggerències sobre la posició que ha d'adoptar Espanya en la cimera". Així mateix, ha dit que també es trobarà amb el líder de l'oposició Mariano Rajoy, a qui acababa de comunicar-li la decisió.

Dit això, Zapatero ha afirmat que treballa per consolidar la posició de l'Estat "més enllà del 15 de novembre com a actor global", en tant que vuitena potència econòmica del món i setena del sistema financer. A més, i segons les seves paraules, "Espanya vol que s'abordi la qüestió del sistema financer internacional però també la del canvi climàtic i la de la lluita contra la pobresa".

El president del govern central ha presentat la presència espanyola a la cimera que ha de reformar el capitalisme com "un èxit de tothom" i un "primer pas extraordinàriament important" per al reconeixement internacional del pes polític i econòmic de l'estat espanyol.

Zapatero ha reconegut que ahir a la nit va parlar amb el president electe Barack Obama després que aquest li tornés la trucada que Zapatero li havia fet després de la seva victòria. En una conversa d'uns deu minuts, Zapatero ha felicitat el nou president nord-americà, i tots dos han expressat la voluntat d'estrènyer vincles entre els seus països. Els dos mandataris han parlat principalment de la crisi, però també del canvi climàtic i l'Amèrica Llatina, ha dit el president espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu