Política

Obama promet "lluitar contra la crisi" com a primer objectiu polític

Relleu a la Casa Blanca

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha promès "lluitar contra la crisi" durant la seva primera compareixença pública després de les eleccions. Obama ha aprofitat l'ocasió per donar a conèixer el seu "equip de transició", un grup d'assessors amb els quals treballarà fins el 20 de gener, data de la investidura coma nou president dels Estats Units.

Obama ha començat la seva compareixença agraint al president Bush la seva "col·laboració per garantir que l'equip de transició estigui plenament informat de tota la política econòmica" i ha anunciat que el seu primer objectiu serà "lluitar contra la crisi ajudant les famílies i recuperant el creixement i l'estabilitat".

"Ens cal un pla de rescat per a la classe mitjana", ha assegurat Obama, per "crear lloc de treball i ajudar les famílies amb nòmines encongides i amb uns estalvis que es redueixen". "En segon lloc –ha continuat el president electe–, cal tenir present l'impacte de la crisi econòmica en tots els sectors i cal tenir en compte que la crisi fiscal i financera és una crisi global que necessita una resposta global".

 

Abans de la ronda de preguntes, Obama ha volgut deixar clar que sap que la situació és crítica: "No subestimo la gran tasca que ens espera, no serà senzill sortir del forat en què ens trobem, però els EUA som un país ferm i resistent i ens en sortirem".

Preguntat per la carta de felicitació que li ha fet arribar el president de l'Iran, Mahmud Ahmanidejad, Obama ha volgut deixar clar que "el desenvolupament d'armament nuclear per part d'Iran" és "inacceptable". Així mateix, ha insistit que "el suport d'Iran a organitzacions terroristes s'ha d'acabar", i s''ha donat temps per "analitzar i contestar" la carta.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El regidors de Junts deixen el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres