Política

Obama fitxa 'Rahmbo' com a cap de gabinet

El consideren un pitbull de la política nord-americana des de molt abans que s'apliqués aquest adjectiu a la que ha estat candidata republicana a la vicepresidència, Sarah Palin. I molts dels que el coneixen fan un joc de paraules i l'anomenen Rahmbo. És una de les targetes de presentació de Rahm Emanuel, exassessor de Bill Clinton a la Casa Blanca i actual cap del grup del Partit Demòcrata al Congrés. Emanuel ha acceptat aquest dijous el càrrec de cap del futur gabinet de Barack Obama com a nou president dels Estats Units, i és el primer nom que es confirma en la configuració del nou govern.

Fill d'un sionista israelià d'origen rus, Rahm Emanuel nascut a Chicago fa 48 anys, és amic personal d'Obama i Bill Clinton, que el va tenir a les seves ordres entre el 1993 i el 2002, el considera "una de les principals ments polítiques" de Washington.

L'elegit d'Obama té una biografia plena de lluites i fites. De jove, quan treballava de cambrer, va estar a punt de morir arran d'una infecció provocada per un tall en un dit, que li van haver d'amputar. Durant la primera guerra del Golf, el 1991, va servir com a voluntari civil en l'exèrcit israelià, i el 2006 es va enfrontar a un sector del seu partit per la distribució dels recursos interns durant la campanya del Congrés, i va aconseguir imposar-se a dins i a fora, de manera que va retornar als Demòcrates el control de la Cambra de Representants. Els republicans el consideren "perillós" i "incansable".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.