Política

Berlusconi qualifica d'"imbècils" els que el critiquen per fer broma sobre Obama

Política

El primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, ha qualificat d'"imbècils" els qui l'han criticat per dir que el nou president dels Estats Units, Barack Obama, és "jove, guapo i bronzejat". Assegura que "si no hi ha sentit de l'humor, llavors vol dir que hi ha molts imbècils". Unes declaracions que van ser àmpliament difoses tant per la premsa italiana com per l'americana.

El New York Times va ser un dels diaris que va reprendre la notícia, que comença dient "Berlusconi ho ha tornat a fer", referint-se a l'estil bromista que sol utilitzar el primer ministre italià i que, en més d'una ocasió, ha desembocat en polèmica.

En la versió digital, l'article del diari nord-americà està acompanyat per prop de 1.200 comentaris. Un dels lectors considera que "els americans no necessiten que un ciutadà estranger faci comentaris sobre la raça del seu nou president", mentre que un altre subratlla que "la raça d'Obama no hauria de ser objecte de bromes, sinó de respecte".

El context en el qual Berlusconi va descriure Obama com a "jove, guapo i bronzejat" va ser la roda de premsa conjunta que va mantenir a Moscou amb el president rus, Dimitri Medviédiev.

"Li he dit a Medviédiev que Obama ho té tot perquè es porti bé amb ell: és jove, guapo i bronzejat", va dir. Segons l'opinió d'Il Cavaliere, "el fet que hi hagi una nova generació de polítics en el poder com Obama i Medviédiev és un punt de partida i una cosa molt positiva". El president electe dels Estats Units té 47 anys, mentre que el mandatari rus, que va assumir el càrrec el mes de maig passat, té tan sols 43 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.