Política

Silvio ensopega amb Noemi

Berlusconi admet a contracor les notícies sobre les trobades amb la jove model. El pare de la noia i l'exnòvio donen versions diferents

A Silvio Berlusconi la repercussió pública de la seva relació amb una jove model, Noemi Letizia, se li està escapant de les mans. Primer va ser el seu matrimoni: la dona, Veronica Lario, va demanar el divorci a finals d'abril en saber que el primer ministre d'Itàlia havia anat a la festa del divuitè d'aniversari de la noia i el va acusar d'anar amb menors. Ara ja és una qüestió d'Estat: l'oposició l'acusa d'haver mentit als italians, després que l'exnòvio de Letizia desmuntés la versió oficial. I Berlusconi, desbordat, ara promet que parlarà de nou al seu país.

"M'acusen d'haver mentit? Llavors, reaccionaré, explicaré exactament com és la situació i tindré una altra vegada els italians amb mi, i una vegada més aquesta acusació serà un bumerang per als qui l'han llançat", va anunciar Berlusconi en una entrevista a la cadena de televisió CNN. "No hi ha res de negatiu", va assegurar, en la relació amb Noemi. Segons el Corriere della Sera, Berlusconi confirma ara que la va convidar també a la seva mansió de Sardenya, Villa Certosa, juntament amb "altres convidats", tot i que no hi hauria hagut "sexe".

És una revelació nova. Des de l'inici, la versió de Berlusconi és que coneix la jove a través de l'amistat que l'uneix amb el pare, Benedetto, un funcionari de Nàpols. Ara Berlusconi admet, almenys en aquest punt, la versió que ha donat a la Repubblica el jove obrer Gino Flaminio, de 22 anys, que va ser el nòvio de Noemi des de l'agost del 2007 fins al gener del 2009. El jove va tallar la relació precisament després que Noemi anés en jet privat a Villa Certosa, on va estar durant deu dies, per Cap d'Any. Berlusconi l'havia convidat a ella i a 30 noies més, que es van allotjar als bungalous del jardí.

Aquells dies, Gino trucava Noemi infructuosament. En tornar, Noemi li va explicar que compartia habitació amb tres noies i només van veure el primer ministre a la festa de Cap d'Any. Però llavors, Gino va témer que fos una mentida.

Les fotos de la jove
El jove desmunta, a més, la versió que la família Letizia va donar a la revista Chi, propietat de Berlusconi. Noemi no hauria conegut el primer ministre a través del pare, sinó que Berlusconi li va trucar l'octubre passat després de veure un book amb les seves fotos. Amb la xicota, diu Gino, el Cavaliere hi tenia una relació paternal, li preguntava si estudiava i li demanava que es mantingués "pura". Però la jove, diu, va canviar en tornar de Villa Certosa.

Ahir el pare de Noemi va anunciar que es querellarà contra el noi i va parlar al diari El Mattino per certificar que la seva filla "és verge". I assegura que va conèixer Berlusconi el maig del 2001, en un míting. El mateix any, va morir el seu fill Yuri, de 19 anys, en un accident de cotxe, i, en saber-ho, el primer ministre hauria escrit una carta a mà a la família, "commovedora". Poc després, hauria presentat la seva dona i la filla Noemi -llavors de deu anys- a Berlusconi. El primer ministre va dir a la nena que l'anomenés "iaiet" i Benedetto hi va intervenir proposant "papi" com a més apropiat.

L'oposició exigeix a Berlusconi que s'expliqui. El líder del Partit Democràtic, Dario Franceschini, demana transparència; el seu col·lega Massimo D'Alema acusa el premier de mentir, i la vicepresidenta de la Cambra, Rosy Bindi, el titlla de "corruptor moral". Berlusconi té cada dia més difícil mantenir la reserva sobre la relació amb la jove model.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.