Economia

Salgado diu que ha estat "poc prudent" per part d'Almunia posar en el mateix sac Espanya i Grècia

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol subratlla que la situació de l'Estat "no és semblant a la de Grècia" ni en termes de deute públic ni de fortalesa econòmica

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha afirmat aquest dijous que ha estat "poc prudent" que el comissari europeu d'Afers Econòmics, Joaquín Almunia, hagi posat Espanya en el mateix sac que Grècia, i ha considerat que "ha simplificat" massa les coses.

Salgado, en declaracions a la cadena COPE, ha subratllat que la situació d'Espanya "no és semblant a la de Grècia" ni en termes de deute públic ni de fortalesa econòmica. "A Espanya fa temps que fem els deures per sortir de la crisi", ha destacat.

La ministra d'Economia i Hisenda ha confiat que Grècia pugui tirar endavant el pla "important i rigorós" que s'ha plantejat, però ha insistit que la situació d'Espanya i la de Grècia "no tenen res a veure".

Salgado reaccionava així després de ser preguntada per les afirmacions fetes ahir pel comissari Almunia, que va admetre que Espanya té "problemes comuns" amb Portugal i Grècia, uns països la crisi pressupostària dels quals ha multiplicat en els mercats les especulacions sobre el risc de fallida.

Entre els esmentats problemes, Almunia ha citat la pèrdua de competitivitat, l'elevat nivell de dèficit i les necessitats de finançament exterior.

La vicepresidenta ha dit que no tem en absolut que Brussel·les posi a Espanya una espècie de vigilant econòmic, com sí que ho farà amb Grècia. Salgado ha explicat que en el cas grec, la Comissió ha entès que cal pels problemes que presenten les seves estadístiques, "que no reflecteixen la realitat" del país. "No hi ha aquest problema amb cap altre país europeu i encara menys amb Espanya", ha tancat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.