Economia

La CEOE vol que els ERO no requereixin autorització

Ocupació

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha demanat aquest dimarts que els expedients de regulació d'ocupació no estiguin subjectes "en res" a l'autorització de l'administració per aconseguir, entre d'altres coses, més rapidesa en la seva tramitació i que "no s'eternitzin".

Durant la seva intervenció a Nueva Economía Fòrum, Díaz Ferrán ha insistit en la necessitat d'establir un contracte més "modern", que prevegi una indemnització per acomiadament de 20 dies per any per generar més "confiança" en els empresaris i així crear més ocupació. "Cap empresari vol acomiadar els seus treballadors", ha postil·lat.

El responsable de la patronal espanyola ha matisat que la CEOE mai ha demanat l'acomiadament lliure, perquè ja existeix, però el problema és que és caríssim acomiadar un treballador.

D'altra banda, ha indicat que els empresaris segueixen necessitant finançament, si bé ha dit que "no existeixen problemes entre empreses i entitats financeres", i ha afegit que bancs i caixes estan fent "el que poden". "Sabem quins són els nostres problemes", ha dit.

Díaz Ferrán ha tornat a considerar "insuficients" les mesures anticrisi del govern espanyol i, concretament, ha demanat una modificació de les línies de l'ICO perquè l'organisme assumeixi més riscos, arribi a empreses més grans i doni més marge a les entitats col·laboradores.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.