El Barça vol posar les coses a lloc

El Barça i el Sevilla s'enfronten per tercera vegada en onze dies

La millor manera de pair el KO de la copa és amb el catorzè triomf en la lliga

Per primer cop, Pep podrà fer un onze sense pensar en el següent partit

Sense temps de llepar-se les ferides, el Sevilla es torna a presentar aquest vespre al Camp Nou (22.00 h, TV3 i La Sexta). Serà el tercer enfrontament entre blaugrana i sevillistes en els últims onze dies, en una nit que servirà de termòmetre per veure l'evolució dels blaugrana després del primer contratemps de l'era Guardiola. Caldrà veure com es presenten dos equips als quals l'eliminatòria copera els ha fet variar completament els seus plans. El Barça, per primer cop en molt de temps, no haurà de pensar en dimecres (els de Guardiola hauran d'habituar-se a jugar només un cop per partit durant les pròximes sis setmanes), mentre que el Sevilla es presenta al coliseu blaugrana (dimecres juguen a la Corunya) conscient que haurà de dosificar els esforços. Més que de catarsi, el partit ha de servir per posar les coses a lloc. El Barça vol allargar a 18 partits (13 victòries i 4empats) la seva imbatibilitat en la lliga. El Sevilla vol posar fi a una ratxa de tres derrotes consecutives (una victòria en els últims sis partits) que li ha fet perdre la posició de Champions. L'estadística diu que el Barça no hauria de tenir més problemes dels previstos. El Sevilla ha perdut els cinc últims enfrontaments de lliga al Camp Nou i Manolo Jiménez, malgrat que ha convocat 19 jugadors, no recupera cap dels nous absents (Perotti i Luís Fabiano s'han quedat a Sevilla).

Acció, reacció.

És el que ha demanat Guardiola als seus jugadors. Més que revenja, el que vol el tècnic són tres punts, que considera vitals per no canviar el rumb en la lliga. El nas li diu, al tècnic, que un altre cop el seu equip té molt més a perdre que a guanyar. Sap que tot el que no sigui una victòria serviria per retroalimentar una davallada més psicològica que futbolística, un diagnòstic que no vol que s'instauri en l'entorn d'una plantilla que ha donat mostres prou clares de què si una cosa sap és competir. Com és habitual, el tècnic no ha donat cap pista sobre els plans que té per a aquest vespre. A diferència de gairebé sempre, sap que no està obligat a dosificar l'onze. Tot i això, es preveuen canvis en totes les línies. És molt possible que Milito torni a disposar de minuts per recuperar la forma; Thiago i Jonathan podrien donar descans a un triangle (Busquets, Xavi i Iniesta) que la copa d'Àfrica (Touré i Keita podrien tornar abans del previst) ha deixat una mica orfes; mentre que Bojan i Pedro s'han guanyat uns minuts més dels que van disposar a Sevilla. Més que una qüestió física és una manera de fer d'un tècnic que, eliminacions a banda, no és gaire amant de canviar el patró. És el nou repte que s'ha ficat al cap: continuar que tothom se senti important encara que hi hagi menys oportunitats.
BARÇA:
Valdés, Alves, Puyol o Milito, Piqué, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro o Henry i Ibrahimovic.
SEVILLA:
Palop, Konko, Dragutinovic, Escudé, Fernando Navarro o Adriano, Duscher, Romaric, Navas, Capel, Renato i Negredo.
ÀRBITRE:
Delgado Ferrerio (col·legi basc).
ESTADI:
Camp Nou. TV3 i la Sexta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.