MOTOR / CAMPIONAT DEL MÓN DE MOTOCICLISME

Qui pugui, que em segueixi

Rossi torna a ser el rival a batre per Lorenzo, Pedrosa i Stoner

L'italià aspira al desè títol de la seva carrera, el vuitè de la categoria reina

Aleix Espargaró correrà la primera temporada sencera entre els grans

L'única cursa nocturna del calendari donarà diumenge el tret de sortida a una nova edició del campionat del món centrada en la figura de Valentino Rossi. Amb 31 anys i nou títols mundials a l'esquena, al gran astre italià encara no se li entreveu, ni de bon tros, el final de la seva carrera esportiva. La seva genialitat l'ha dut a superar diverses generacions de pilots, fins i tot la dels joves que, segons llei de vida, l'haurien de jubilar. Però no hi ha manera.

Ni la coincidència de tres grans pilots com són Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa i Casey Stoner ha fet baixar Rossi del seu tron. I això que potser mai no havia tingut una nòmina de rivals de tanta qualitat com la d'ara. Superat l'entrebanc dels dos anys en blanc en benefici de Nicky Hayden i Casey Stoner, el 2006 i 2007, l'italià ha tornat a exercir un domini gairebé aclaparador que no fa més que engrandir, si encara es pot, la seva imatge de campió.

La temporada, doncs, comença, un altre cop, amb Rossi com a gran protagonista, especialment després d'haver estat el millor durant la curta pretemporada. A més, l'italià arriba a la cita motivat per guanyar la primera cursa nocturna de la seva vida, en un circuit en què ja va guanyar el 2005 i el 2006. De fet, l'únic vencedor d'un gran premi amb llum artificial és Stoner, que va ser el més ràpid en els últims tests de pretemporada i que pot tornar a ser molt competitiu si no l'afecten els estranys problemes de salut que va tenir l'any passat.

Però Rossi tindrà el seu rival màxim a casa mateix. Es tracta del seu company d'equip, Jorge Lorenzo, que participarà en la cursa de diumenge convalescent de la lesió que durant la pretemporada el va obligar a passar per la sala d'operacions. Tampoc no arriba en el seu millor moment Dani Pedrosa, tot i que per motius tècnics. El rendiment de la seva Honda no acaba de ser l'esperat, especialment pel que fa a la suspensió.

L'oportunitat d'Espargaró.

Segur que un dels pilots més feliços de la graella deu ser Aleix Espargaró. Fa un any es mirava el mundial des de casa, i avui és pilot oficial de l'equip Pramac. El vallesà va saber aprofitar les oportunitats que va tenir la temporada passada, en què va fer quatre curses de la categoria reina, i el premi al seu esforç va arribar en forma de contracte com a pilot titular. La categoria també viurà el debut de quatre pilots provinents dels desapareguts 250 cc: Hiroshi Aoyama, Álvaro Bautista, Marco Simoncelli i Hèctor Barberà.

Capirossi arriba diumenge a la seva cursa número 300

Loris Capirossi (Rizla Suzuki) es convertirà diumenge en el primer pilot de la història que arriba a les 300 curses. Una efemèride que al pilot italià li fa una il·lusió especial, sobretot perquè encara es veu competitiu: «Mai vaig pensar que faria tantes curses, però he estat afortunat, sempre he donat el màxim de mi mateix i m'he mantingut en forma, cosa que m'ha permès mantenir-me en l'elit.» Capirossi, de 37 anys, enceta avui la seva 21a temporada en el mundial, la tretzena en la categoria reina, en la qual ja ha corregut 188 curses. Aquesta temporada també pot celebrar una altra efemèride agradable, ja que pot aconseguir el seu podi número 100, una gesta que fins ara només han aconseguit sis pilots. També té el rècord d'haver puntuat en 245 curses, més que cap altre pilot.

Cap als 1.000 punts.

Casey Stoner es convertirà en el dissetè pilot de la història que arriba als 1.000 punts en la categoria reina si diumenge acaba primer o segon. L'australià n'acumula ara 986.

Rossi, de rècord.

L'italià aspira a puntuar a Qatar en la seva cursa número 200, cosa que de moment només han aconseguit el brasiler Alex Barros i el seu compatriota Loris Capirossi.

Triple victòria japonesa.

Avui es compleixen deu anys de l'únic gran premi en què els pilots japonesos es van imposar en totes les categories. Va ser en el Gran Premi del Japó 2000, a Suzuka, amb victòries de Norick Abe (500 cc), Daijiro Kato (250 cc) i Youichi Ui (125 cc).

Stoner sol començar bé.

Si l'australià guanya diumenge es convertirà en el quart pilot de la història que durant quatre o més temporades comença el campionat amb victòria en la categoria reina. Els tres primers que ho van aconseguir van ser Giacomo Agostini, Barry Sheene i Valentino Rossi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.