Esports

Rossi sorprèn amb una 'pole' de rècord

El català Dani Pedrosa torna a ser un dels millors però no ha pogut passar de la 5ena posició

Ningú no s'ho esperava. L'italià Valentino Rossi (Yamaha) s'ha adjudicat al pole position del Gran Premi de la Xina i ha marcat un nou registre rècord amb la seva nova moto de 800 cc, que ha relegat a gairebé un segon als seus perseguidors més immediats.

Tota l'atenció estava posada en Ducati, donat que tothom estava convençut que la gran recta del circuit de Xangai els hi donava avantatge respecte els seus rivals. No obstant, en els segons entrenaments de divendres ja no van tenir el rendiment esperat i això va esperonar la resta de pilots.

Així, Rossi va esperar fins a l'instant final, quan tothom fa ús dels dos neumàtics de qualificació que per reglament es poden fer servir per aconseguir millors temps per sortir a la pista a buscar la pole position. I el que ningú s'imaginava és que la diferència entre ell i els seus rivals fos tan gran.

El mateix Rossi va utilitzar una metàfora futbolística per reconèixer que la seva volta ràpida ha estat un autèntic “golàs” que li permet ser molt optimista respecte la carrera de demà, tot i que va reconèixer que, malgrat tot, la prova serà molt dura i no hi ha res decidit.

Al costat de Rossi, a la primera línia, es col·locaran els dos pilots nord-americans, John Hopkins (Suzuki) i Colin Edwards (Yamaha).

El català Dani Pedrosa ha tornat a ser un dels millors però no ha pogut passar de la cinquena posició a més d'un segon de la volta ràpida de Rossi. Toni Elías sortirà demà des de la posició número dotze.

Entre els incidents ha destacat el de l'australià Chris Vermeulen (Suzuki), que quan buscava el seu temps de volta ràpida va intentar avançar per dins a l'italià Loris Capirossi (Ducati) i tots dos van acabar per terra en el tram final dels entrenaments, fet que els ha impedit millorar els seus temps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.