Esports

La velocitat de la Ducati d'Stoner guanya Rossi

Dani Pedrosa disputa la quarta plaça a Marco Melandri i Toni Elías protagonitza un cop espectacular amb Hayden i Barros

Van tres de quatre. El líder del campionat de Moto GP, Casey Stoner, ha aconseguit treure el màxim profit de l'aclaparadora velocitat de la seva Ducati per arrabassar de nou al set vegades campió del món Valentino Rossi la victòria del gran premi de la Xina, que s'ha disputat avui en el circuit de Xangai. Dani Pedrosa, amb problemes en els pneumàtics, ha acabat quart.

L'australià de 21 anys s'ha posat al capdavant de la carrera des del començament de la segona volta i ha tornat a assegurar-se la seva tercera victòria a MotoGP, de les quatre que s'han disputat aquest any, quan l'italià ha comès un error.

Rossi ha volgut contrarestar les dues llargues rectes del circuit de Xangai i la velocitat punta de la Ducati, de més de 333 quilòmetres per hora, que suposaven un important avantatge per a l'australià, quan ha comès un error. En la volta número quinze, el set vegades campió del món ha intentat protagonitzar un cop d'efecte que posés nerviós al seu rival, i ha acabat sortint-se de la pista. L'italià ha pogut tornar al circuit per darrera del nord-americà John Hopkins, al que no ha trigat en atrapar, però Stoner era ja inabastable.

Així, Stoner ha acabat més de tres segons per davant de la Yamaha de Rossi, que havia sortit de la pole position, i lidera el campionat amb 86 punts, davant dels 71 de Rossi. S'haurà de veure, però, com responen les Ducati -afavorides ara per les grans rectes- quan arribin pistes més sinuoses, com la de Le Mans a França, d'aquí a quinze dies.

Pedrosa, guanyador l'any passat en aquest circuit, s'ha imposat en el duel que han disputat per la quarta plaça el català i el pilot d'Honda Marco Melandri. Amb aquest quart lloc, Pedrosa es manté tercer en la classificació provisional del mundial, per darrera d'Stoner i Rossi.

Per a Toni Elías, per contra, ha estat un dia per oblidar. I és que, en la primera esgotada de frenada, Elías (Honda) s'ha trobat al davant al nord-americà Nicky Hayden (Honda) i la brusca frenada que ha hagut de realitzar l'ha acabat descavalcant de la seva moto i portant-se en l'incident el brasiler Alex Barros.

L'espectacularitat del cop ha donat la impressió que el pilot de Manresa s'havia tornat a lesionar l'espatlla de l'any passat, però al final tot ha quedat en un ensurt i en l'obligat abandonament, no així en el cas d'Alex Barros, que no ha arribat a caure del seu Ducati i ha pogut continuar en posicions molt endarrerides, com el campió mundial, Nicky Hayden. Carlos Checa ha acabat en el lloc número deu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.