Esports

Rossi centra les mirades a Txèquia

Gran Premi de Txèquia

El Mundial de MotoGP es reprèn aquest cap de setmana després de l’aturada estival. L’escenari, el circuit de Brno, a la República Txeca, on l’home més buscat del dia ha estat sense dubte Valentino Rossi, el campioníssim italià que des de fa 2 setmanes és notícia dia si, dia també, per la investigació a què l’està sotmetent el fisc italià per la presumpta evasió fiscal de 60 milions d’euros.

Perseguit com mai, Rossi s’ha refugiat en el silenci i ha cancel·lat totes les entrevistes que tenia programades el cap de setmana i es nega a parlar a la premsa. L’únic que ha fet és un missatge enregistrat difós per totes les teles italianes, en les quals Rossi assegura “tenir la consciència neta”. Segons l’italià, “tot es resoldrà ben aviat” i va afegir que “els professionals que s’encarreguen dels meus comptes m’asseguren que han respectat la llei tal com jo sempre els he demanat que facin”.

La investigació del fisc italià se centra en el període 2000-2004, i arrenca l’any que Rossi va fixar la seva residència a Londres. “Les autoritats italianes possiblement no estiguin d’acord amb les d’altres països com les de la Gran Bretanya, però haurien de trobar una solució entre ells, sense embolicar-m’hi a mi”, tancava la declaració.

El rebombori fiscal de Rossi arriba en un període esportivament difícil per al de Yamaha, que veu com Casey Stoner ha obert un forat gairebé insalvable al Mundial. Fins al punt que el cap de mecànics de Rossi, Jeremy Burgess, ha declarat que “el títol és un somni”. Burgess, pragmàtic com pocs, va admetre que “matemàticament és possible, però si al final l’aconseguim no serà gràcies a la nosaltres sinó perquè Stoner l’haurà perdut”, i apuntava que “l’única manera seria que Stoner trenqués motor un parell de cops i caigués en algunes curses, cosa que a dia d’avui sembla molt difícil que passi”.

A Pedrosa li agrada Brno
El tercer classificat a la provisional, el català Daniel Pedrosa, al seu torn, assegura que a aquestes alçades de campionat “no pensem pas en el títol, perquè la prioritat és aconseguir competitivitat i que puguem lluitar al davant en totes les curses”, i va explicar que arriba a Brno “en bones condicions, relaxat de cos i ment” i “confiat a fer un bon resultat en aquest circuit, que m’agrada”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.