Esports

Stoner arrasa a Donington

En una jornada marcada pel terra mullat, l'italià Valentino Rossi ha estat quart i el català Dani Pedrosa, vuitè

El pilot australià Casey Stoner (Ducati) ha guanyat el Gran Premi de Gran Bretanya de Moto GP i torna a marcar distàncies al capdavant del campionat del món. Per darrera d'ell, en una jornada marcada per la pluja i el terra mullat, s'hi han situat el nord-americà Colin Edwards (Yamaha) i el també australià Chris Vermeulen (Suzuki). L'italià Valentino Rossi (Yamaha) ha estat quart i el català Dani Pedrosa (Honda), vuitè.

Així doncs, quan s'han disputat 8 de les 18 carreres del mundial, Stoner acumula 5 victòries i compta amb una renda de 26 punts per sobre de Rossi i de 59 sobre Pedrosa.

El nord-americà Colin Edwards (Yamaha) ha aprofitat la seva pole per situar-se en primera posició a l'inici de la carrera, seguit per Pedrosa, el seu compatriota Nicky Hayden (Honda), Rossi, el nord-americà John Hopkins (Suzuki), l'australià Chris Vermeulen (Suzuki), l'italià Marco Melandri (Honda) i Carlos Checa. Un altre català, Toni Elías (Honda), era setzè.

Pedrosa ha passat primer en el gir inicial, però ha estat un lideratge efímer perquè Edwards l'ha recuperat ràpidament. I no només això, sinó que el català ha vist com quatre pilots el superaven en una única volta i el relegaven a la cinquena posició d'un sol cop.

El català, amb evidents problemes a la moto, s'ha vist poc minuts després superat també per Rossi i per l'australià Anthony West (Kawasaki), un especialista en córrer sobre mullat que ha debutat avui en Moto GP.

Mentrestant, Hayden i Checa han anat a parar al terra i quan estaven remuntant, també ha caigut West.

Edwards i Stoner ja havien marcat distàncies, i Rossi lluitava amb el nord-americà Hopkins per la tercera plaça, però immediatament s'han sortit de la pista sense caure i ha hagut de batre's de nou amb el californià a la volta número onze.

El ritme de la Ducati
Stoner ha superat Edwards a la volta número setze, i segons després de superar-lo s'ha posat de manifest que el ritme de la Ducati era molt millor que el de la Yamaha. Pedrosa ha anat baixant els seus temps en una bonica lluita amb Barros, però finalment ha estat el brasiler el que ha aconseguit la setena posició en guanyar al català i aprofitar-se de l'espectacular caiguda de Capirossi.

Al capdavant, Rossi no només no podia apropar-se al seu company d'equip, sinó que veia com se li tirava a sobre Vermeulen, que l'ha avançat quan només quedaven tres girs.

Elías, per la seva part, ha acabat en el lloc número dotze, per darrera de West i per davant del nord-americà Kurtis Roberts, que ha substituït al seu germà Kenny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.