Esports

A Saragossa, caràcter

Futbol

Amb el partit del Madrid al camp del Betis acabat, sabent el que haurà fet el líder, per bé o per mal, el Barça salta aquesta nit a La Romareda per mirar de sumar una altra victòria obligada.
El marge d'error és minúscul o zero per a un equip blaugrana que comptarà amb Deco i, com va avançar l'AVUI dijous, amb Carles Puyol, recuperat en temps rècord. Dos pesos pesants futbolístics, dos dels caràcters més forts del vestidor, contra un Saragossa que només ha perdut un enfrontament aquesta temporada al seu estadi.

"No serà fàcil. És un rival sempre bastant complicat per al Barça", va dir Frank Rijkaard, que té l'onze inicial perfilat, amb un parell de dubtes: al pivot defensiu, Touré Yaya o José Edmílson -va deixar entreveure que l'ivorià encara no està a punt- i fer o no un forat a Ronaldinho.

Pel que fa a Puyol, té bastants números d'entrar d'inici davant les baixes al lateral dret -Gianluca Zambrotta segueix lesionat i Oleguer ha sigut operat-, mentre que Bojan -l'altra novetat- esperarà torn a la banqueta.

Sense Eto'o, però...
Qui ni va viatjar, com era sabut, és Samuel Eto'o, que segueix tractament per superar unes molèsties als adductors. El seu retard en tornar de la Copa d'Àfrica no va immutar Rijkaard. "Ha estat sempre amb comunicació amb el club. No hi ha cap problema", va incidir l'holandès, conscient de la importància del camerunès per al Barça.

Sense Eto'o, el conjunt català a penes ha fet cinc gols en set partits, per bé que avui està davant una bona oportunitat de trencar la mitjana. El Saragossa és el segon equip més golejat del campionat amb 36 gols encaixats, només superat pel cuer Llevant amb 41.

Curiosament, però, disposen d'una bona línia defensiva, amb Diogo, Ayala, Sergio i Juanfran... però sense Gabi Milito. El duel d'avui suposarà el retrobament del central amb el seu exequip, del qual va arribar a ser el capità i emblema, i que en pocs mesos s'ha fet titular indiscutible al Barcelona. El cas és que la seva fragilitat darrere els ha impedit sumar més punts.

Els aragonesos, entrenats per Jabo Irureta des de fa 15 dies després de la destitució de Víctor Fernández i el vist i no vist d'Ander Garitano, vaguegen per la zona mitjana de la taula sense gaire més motivació que assegurar ràpid la permanència i somiar amb la Copa de la UEFA. Com els somnis que el Barcelona manté amb el títol, setmana sí, setmana no, a l'espera que una nova ensopegada del Madrid li obri el camí. Avui sabrà si pot retallar algun puntet abans del xiulet inicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.