Esports

Un Barça escapçat per les baixes busca un cop psicològic a Sevilla per mantenir-se vius a la Lliga

Sense Puyol, ni Zambrotta, ni Bojan, ni Sylvinho, ni Eto'o, ni Touré Yaya, ni, l'últim a caure, Deco, que no ha superat unes molèsties al turmell esquerre. Gairebé tots titulars. I amb Márquez i Giovani aterrats ahir al migdia dels Estats Units. Un examen amb totes les de la llei per a un Barça de mínims, al límit, però amb l'empenta anímica del gol miracle de Xavi contra l'Osasuna.

"És un partit clau", va indicar ahir Frank Rijkaard sense titubejar. "Són unes quantes baixes; no és el millor moment", va evidenciar l'holandès, que va reclamar als jugadors disponibles "orgull i caràcter" per superar la prova i mantenir la flama de la Lliga. Ara són 6 punts darrere el Madrid. "Guanyar tindria un efecte psicològic molt fort. Reforçaria l'equip i el club", va assegurar el tècnic amb un llenguatge més contundent que l'habitual.

El Sánchez Pizjuán ha sigut escenari de situacions rellevants en la trajectòria de Rijkaard al Barça. Fa quatre anys, un gol de Kluivert a Sevilla va iniciar una remuntada de 17 punts respecte al líder quan el preparador tenia la soga al coll; fa un any, Ronaldinho va fallar un penal amb 0-1 i contra 10 i el Barça va acabar perdent 2-1. Va perdre aquell partit, el símptoma més clar de l'autocomplaença, i finalment la Lliga.

Torna el Barcelona a la capital andalusa en un moment crucial i se n'espera un altre cop per al record. El conjunt blaugrana mesurarà la seva capacitat de patiment i la unió real del vestidor. Jugarà Oleguer, dos mesos després de lesionar-se. Jugarà Thuram, el tercer partit en set dies als seus 36 anys. És una alineació que gairebé surt sola, però que paradoxalment pot condemnar Ronaldinho a la banqueta. Si és suplent, el brasiler estarà acompanyat per tres jugadors del filial -el defensa Espasandín, el polivalent migcampista Víctor Sánchez i el davanter Víctor Vázquez-, Giovani, probablement Márquez, i Pinto.

Torna Kanouté

El Sevilla, pel seu cantó, recupera Kanouté i possiblement Keita, dos pilars de l'esquema, i ha convocat un defensor del filial, Lolo, per la baixa de Mosquera i les molèsties de Drago i Fazio. Dani Alves, que va ser perdonat pel comitè de competició, capitanejarà un bloc que està deixant enrere el seu traumàtic inici de temporada.

A dos punts de les posicions d'accés a la Copa de la UEFA, els sevillistes viuen l'enfrontament amb cert aire de revenja per l'eliminació de la Copa del Rei, però l'estat de necessitat, el mecagoncony, pot seguir sent barcelonista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES