Esports

El Barça s’anima

L’equip blaugrana, sorprès pel plantejament conservador del United, espera una tornada amb “més pressió” del rival

¿Va ser un plantejament a consciència del Manchester United o va ser mèrit del Barça que el rival a penes creués el migcamp? El vestidor blaugrana admetia ahir la seva “sorpresa” davant l’actitud conservadora del gegant anglès a l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions al Camp Nou. “Tenen molta qualitat, per això no m’esperava que es tiressin tan enrere. Entenia que vindrien més de cara i, de fet, veient l’alineació semblava que atacarien força, però va ser tot el contrari. Millor per a nosaltres”, va analitzar Márquez.

La lectura del mexicà era compartida pels seus companys i obria algun interrogant sobre què es trobaran a Old Trafford. “Serà un United diferent. Pressionaran més, i més amunt. Buscaran la diferència a partir d’aquí”, va afirmar el central, que es perdrà la tornada per sanció. Així, el Barça es prepara per a un Manchester més agressiu, probablement amb Giggs de titular, Rooney en punta i Cristiano en una banda.

El 0-0 de dimecres és “dels pitjors, el millor resultat”, en paraules de Márquez, que va incidir que el més important és haver comprovat la progressió de l’equip. “Aquest és el Barça que tots volem. Anirem a Manchester amb confiança”, va subratllar el defensor. Les sensacions eren positives i les estadístiques també, sobretot en la comparativa del migcamp, tant en pilotes recuperades com en ben passades.

Solidesa recuperada
Tot plegat, però, contrastava amb el poc encert de cara a porteria. I és que en els últims sis partits –tots els de l’abril– el Barça només ha fet quatre gols, amb l’agreujant que en tres dels darrers quatre enfrontaments a l’estadi no ha marcat. “És cert. Ens està faltant gol”, va evidenciar Márquez.

Per contra, la solidesa defensiva de la primera part de la temporada sembla que s’està recuperant. El Barcelona ha encaixat només dos gols en els darrers sis duels –i en el mateix partit, contra el Recreativo– i això ha fet que no perdés en l’últim mes. Serà suficient per passar l’eliminatòria? Qualsevol empat el beneficia, però la mínima derrota ja no. Tot és obert i la visita demà al camp del Deportivo no és sinó una espera del 29-A.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.