Esports

Ronaldinho de Assis, amarg 28è aniversari

El brasiler Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinho compleix avui 28 anys en un moment en el qual el jugador del Barça es troba en una profunda crisi esportiva i emocional, fins al punt que ha passat de ser l'indiscutible número u a una peça prescindible per a l'entrenador, Frank Rijkaard.

Ronadinho, natural de Porto Alegre, ha viscut l'ascens meteòric cap a la fama amb la mateixa velocitat que ha patit el descens de popularitat i reconeixement tant en el FC Barcelona com en la selecció brasilera.

Amb 28 anys, amb contracte amb el Barça fins el 30 de juny del 2010 i una clàusula de rescissió de 125 milions d'euros, el que fora astre del futbol mundial viu una situació molt complicada.

No queda lluny la celebració del seu 24è aniversari, quan un gol seu davant la Reial Societat a l'últim minut, i després d'un llançament de falta, va donar la victòria al Barcelona, o quan just un any després realitzava aquestes contundents declaracions: "Encara sóc jove i haig de millorar molt. Diuen que la plenitud com a futbolista arriba als 28 anys i jo estic molt content, perquè encara em queda bastant temps i moltes coses per aprendre".

Als 26, després d'una victòria del Barça contra el Getafe (3-1) s'encaminava a gaudir fins a altes hores de la nit del seu aniversari en una festa que es va allargar fins a la sortida del sol, i després de la qual ningú li va recriminar absolutament res. Amb 27, Ronaldinho es mostrava feliç al Barça, i era l'època en la qual tothom seguia enamorat d'ell, fins i tot els mitjans destacaven que estudiava ofertes del Milà o del Chelsea del poderós Roman Abramovich.

Just un any després, en arribar els 28 anys amb els quals pensava que assoliria la plenitud futbolista, Ronaldinho ja no és l'estrella que va enlluernar el futbol mundial amb la samarreta del FC Barcelona. Aparcat a la Ciutat Comtal en el partit de la tornada de les semifinals de la Copa del Rei, el Ronnie d'avui és la viva imatge de la impotència.

Ningú entén què ha pogut succeir amb aquest immens jugador que de la nit al dia ha caigut incomprensiblement en un pou del qual no ha pogut o sabut sortir. Mentre els resultats han acompanyat al Barça, la vida una mica desordenada del jugador lluny dels camps de futbol ni s'ha tingut en compte en el club, encara que els seus dirigents ja expressaven en entorns privats preocupació pel jugador i per algun dels seus companys.

Ha estat l'encadenament de mals resultats, falta de títols i les pitjors expectatives d'èxit aquesta temporada que han motivat un canvi de plantejament a l'entitat barcelonista respecte a la seva peça més valuosa i cobejada; el club ha deixat de protegir-lo i de justificar-lo davant l'opinió pública.

En poc més d'un mes, el Barcelona ha passat de parlar amb tota la naturalitat d'una possible ampliació de contracte, en paraules del seu vicepresident d'economia, Ferran Soriano, a gairebé repudiar-lo.

Ha estat aquesta setmana quan el club ha dit "prou". Dilluns passat el jugador va participar en una suau sessió d'entrenament. Just als sis minuts va marxar al vestidor i va al·legar unes molèsties musculars. El Barça li va realitzar proves i va emetre un comunicat mèdic sense precedents; el jugador no tenia cap lesió.

L'entorn del brasiler va criticar que es fes públic el contingut de les esmentades proves, malgrat que la nota contenia un faldó en que es podia llegir que aquest comunicat es publicava amb el consentiment del jugador. Represàlia de la junta directiva? El cas és que la mesura ha fet impacte en part de l'afició blaugrana, com es veu en els fòrums barcelonistes a internet, en els quals la càrrega contra el jugador ha estat devastadora.

Per a un altre sector, la mesura del Barça no ha estat més que un gest perquè el barcelonisme parlés del jugador, qui no va participar en l'Almeria-Barcelona (2-2), en lloc de debatre per què el conjunt català només ha guanyat un dels últims nou punts a la Lliga i ha desaprofitat per segona vegada aquesta temporada agafar al líder.

Arribat a aquest punt de distanciament entre el Barça i el jugador, poca gent confia en el ressorgiment del que va ser distingit com a millor futbolista del mundial. Després d'haver participat només en 26 dels 44 partits que ha disputat aquesta temporada el Barcelona, és difícil trobar barcelonistes que tinguin l'esperança que Ronaldinho tibaà del carro en la recta final.

Suposadament ell vol, com va demostrar fa uns dies quan va sol·licitar jugar a València. Però aquesta vegada ni el tècnic atén els seus desitjos, ja que el va deixar a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.