Esports

Rijkaard no aclareix el seu futur i diu que només vol "funcionar tan bé com es pugui"

Frank Rijkaard, entrenador del Barcelona, ha multiplicat avui els dubtes sobre el seu futur a la banqueta del Camp Nou en assegurar que només vol "funcionar tan bé com es pugui" mentre sigui l'entrenador de l'equip blaugrana, "i després ja veurem".

L'holandès, a qui la majoria de travesses situen fora de l'equip la temporada que ve, ha regatejat amb habilitat les qüestions sobre la seva continuïtat al Barça. Ha assegurat que els rumors sobre futurs entrenadors no el distreuen i que només vol treballar per complir l'actual objectiu del Barça, el segon lloc a la Lliga, almenys "mentre sigui aquí".

Rijkaard ha subratllat que continua donant opinions al club sobre el present i el futur de la plantilla i que segueix considerant "un honor" treballar per al Barça. "És complicat que tothom estigui content, aquí hi ha dues parts", ha explicat en referència a la seva relació amb el club, "tenim temps i ho parlarem amb tota l'honestedat, però ara no és el moment. Encara lluitem per buscar tot l'orgull i coratge necessari per acabar de la millor forma la temporada".

Encara que el seu assessor personal, Jil van Eyle, havia signat en el seu blog personal que Rijkaard abandonarà el Barcelona, l'entrenador holandès ha negat aquesta informació i ha revelat que continua "parlant cada dia amb Txiki" (Begiristain), director esportiu del club i primera persona que sabrà la decisió de Rijkaard.

"Aquesta declaració que han fet per mi", la del seu assessor, "no és veritat en absolut, i si tingués alguna cosa a dir, la diria a Txiki, a qui tinc un gran respecte. No tinc secrets amb la gent que m'està ajudant i només penso en el millor per al club".

"Són només notícies i no em distreuen", ha contestat Rijkaard en referència als moviments del club per buscar un nou entrenador.

A més, el preparador barcelonista ha rebutjat que dues temporades sense títols no li han suposat cap desgast i ha reiterat que treballar al club blaugrana obliga a "tenir il·lusió".

Rijkaard també ha traçat "una línia molt fina entre el fracàs i l'èxit" i ha destacat que el Barcelona ha caigut en dues semifinals, Champions i Copa, "jugant millor que el seu rival".

"Pot passar que t'eliminin amb un gol de diferència, però amb una mica més de sort, haguéssim estat en una final. El que vull dir que la distància entre l'èxit i el fracàs no és tan gran", ha aclarit.

Rijkaard també ha demostrat que defensarà la feina dels seus jugadors fins al seu últim dia a la banqueta. "Represento l'equip i assumeixo la meva responsabilitat com a entrenador. Sóc aquí no només per celebrar l'èxit, sinó també per donar la cara quan es pateix", ha contestat quan se l'ha requerit per les raons que han portat l'equip a signar una altra temporada sense cap títol.

Amb vistes al partit de demà, Rijkaard ha demanat al seu equip que sigui capaç de "transmetre la mentalitat" correcta. La temporada, segons Rijkaard, ha estat "decebedora", però "l'equip vol donar la cara perquè el públic vegi un gran Barça".

Del seu rival en el partit de Lliga, el València, Rijkaard ha alabat la seva "intel·ligència" i ha destacat el seu "retorn als orígens" amb jugadors "experimentats".

"Davant el València sempre hem tingut molt pocs minuts de joc real. Defensen enrere, perden temps i contra ells sempre ens costa agafar el ritme, són partits complicats i necessitarem un esforç màxim per no perdre el nostre ritme de joc", ha analitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.