Esports

Madrid-Barça: Clàssic de penitència

Futbol

Els mateixos jugadors del Barça que van sortir aplaudits del Bernabéu abans d'acabar conquerint Lliga i Champions faran aquesta nit un "dolorós" -com va admetre Frank Rijkaard- passadís al Reial Madrid. Els mateixos jugadors? No ben bé. No hi seran Ronaldinho, el principal protagonista d'aquella aclamació, ni el temut botxí blanc Eto'o, ni pesos pesants com Deco i Iniesta o Milito. El Barça va just d'efectius i de moral, per bé que no es pot permetre cap lleugeresa més. L'orgull obliga a plantar cara a l'exultant campió de Lliga, però també la necessitat esportiva imposa un triomf innegociable. Tot el que no sigui guanyar exposa el Barcelona a renunciar matemàticament a la segona posició, si el Vila-real venç a Huelva contra el Recreativo. El segon lloc, que evitaria haver de disputar una farragosa prèvia de la Champions League a l'agost, està tan car com els ànims d'un equip que té un entrenador que enfila el camí de sortida i uns cracs o ben amagats o ben discutits.

Cal posar-hi el coll
Les penúries blaugranes són inversament proporcionals a les comoditats blanques. El que per al Barça és el clàssic de la penitència, per al Madrid és un dels clàssics més plàcids que recorda. Feia 20 anys que l'etern rival no li feia el passadís. El president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, finalment no lliurarà avui el trofeu als campions -ho farà en l'última jornada, contra el Llevant-, però Raúl ha deixat anar que potser traurà el seu capote torero durant el preludi del partit per ambientar tot el sentiment del Bernabéu davant un rival que hi haurà de posar el coll per sortir viu de la festa local.

"Per nosaltres el partit és important per moltes coses. Tenim una gran motivació per l'afició i perquè necessitem molt els punts encara per acabar tan amunt com sigui possible. M'agradaria veure un bon Barça al camp", va resumir Rijkaard, ben previngut que el Madrid no per ser campió posarà les coses fàcils. "En qualsevol altre partit, després de celebrar el títol, podrien estar relaxats, però contra el Barça i davant el seu públic tindran moltes ganes de vèncer", va precisar l'holandès, que viurà avui justament el seu últim clàssic.

Un punt de dolor
Història i prestigi en joc. Però també dignitat i un premiat segon lloc. El Barça intentarà deixar la generositat amb el Madrid en el passadís de campions. "En altres països no es fa, però aquí és costum aquesta pràctica i és una cosa esportiva, per bé que d'altra banda és clar que a qualsevol equip que ha volgut ser campió li fa mal haver de fer el passadís a un altre", va exposar Rijkaard.

Tot i el seu cert malestar, el Barça encara pot donar-se per satisfet amb l'última novetat a la infermeria, ja que Touré Yaya s'ha recuperat a temps, després de causar baixa contra el València per una distensió del lligament lateral intern del turmell esquerre, i reforçarà el migcamp.

Al davant, la responsabilitat recaurà en Messi, Henry, que no va jugar el clàssic de la primera volta al Camp Nou (0-1) en acabar de sortir de la seva lesió crònica a l'esquena, i Bojan. ¿Massa pressió ser titular al Bernabéu per a un jove de 17 anys? "Bojan ja ha confirmat que, tot i que és molt jove, es mou amb intel·ligència i que la seva personalitat està per sobre de la seva edat", va postular Rijkaard. Beneït aire fresc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.