Esports

Més igualat del que pot semblar

Còmodament instal·lats en l'excel·lència els uns, maldant per evitar l'angoixa els altres. Amb el 95% de la feina feta els uns (títols de Lliga Catalana, Copa i Copa ULEB, i bitllet per a l'Eurolliga), amb una doble última ocasió els altres (bitllet per a l'Eurolliga, en principi irrenunciable, i Lliga ACB). Joventut i AXA FC Barcelona afronten des d'avui (La 2, 21.35 hores) la semifinal del play-off de l'ACB des de posicions ben oposades. Ara bé, amb un pronòstic prou diferent al que s'hauria fet un mes enrere.

Era i és favorita la Penya, és cert. Només un 17% de les vegades (8 de 48) un equip que no tingui avantatge de pista supera una eliminatòria del play-off ACB. Si cal jugar un tercer partit, el de desempat, serà a Badalona. Per tant, els d'Aíto García Reneses no poden treure's un cartell que és incòmode. A més, el Barça no guanya a Badalona des del 9 de novembre del 2003, amb Bodiroga i Pesic.

Les cinc últimes visites del Barça, doncs, han sigut derrotes. Dada, aquesta, que es remata amb el balanç absolut dels verd-i-negres a casa: tres úniques derrotes, l'última el 5 de gener. Una bateria estadística que compensa el superior pes històric del Barça (36 partits de play-off, 21 victòries blaugranes).

Optimisme de Pascual
Però mentre la Penya està com estava, el conjunt de Xavi Pascual, que ahir es declarava "optimista", arriba en línia ascendent: vuit victòries i dues derrotes als últims 10 partits, per set i tres els verd-i-negres. Lakovic, que ha recuperat el to (15,5 punts per partit als play-off), i Acker, esclatant contra el Iurbentia (31 punts al segon partit, quarta millor anotació històrica del Barça en play-off), en són els exemples.
Hi ha dos elements més que poden ser claus: Ilyasova i Vázquez. El primer (11 punts i 6 rebots per partit als play-off) comença a demostrar part del seu nivell i, juntament amb Vázquez, poden treure molt partit del seu tir exterior davant les dificultats dels interiors badalonins per defensar a l'exterior.

Això i el recurs a la defensa zonal (incomoda l'atac del Joventut) seran armes de pes per a un Pascual que no s'obsessiona amb Rudy: "No depèn del teu nivell defensiu, perquè la seva qualitat individual decideix, sobretot als moments difícils. La qüestió no és anul·lar-lo sinó reduir les xifres habituals".

Aíto i els àrbitres
Al cantó badaloní hi ha dubtes oberts. El tercer partit davant l'Akasvayu el va solucionar Rudy, però després de minuts de mal joc. I Aíto ja s'ha queixat del baix nivell dels entrenaments per les molèsties físiques dels jugadors i l'acumulació de partits. "Haurem de fer un gran esforç si volem guanyar", va avisar el tècnic madrileny, que també va demanar als seus que "segueixin respectant els possibles errors arbitrals". Petits dubtes que caldrà esvair si la Penya vol arribar a la seva primera final ACB des del 1993.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.