Esports

Bernd Schuster: "Tornar al Camp Nou no és molt especial per a mi"

Destaca l'absència de Leo Messi alhora que elogia Samuel Eto'o i el que el davanter camerunès aporta al Barcelona

Bernd Schuster, tècnic alemany del Reial Madrid, ha tret importància al seu retorn al Camp Nou: "no és molt especial".
Schuster fa 48 anys en la prèvia del clàssic i ha desitjat com a regal d'aniversari un triomf blanc a casa de l'etern enemic. Ha bufat les espelmes dels pastissos que li han regalat els mitjans de comunicació i en roda de premsa ha deixat clar que no sentirà res d'especial en tornar a la que va ser la seva primera casa a Espanya.

"Tornar al Camp Nou no és molt especial per a mi. Sóc així, no tanta importància a aquestes coses. És cosa meva, per a una altra gent és molt més especial. He tornat tantes vegades que no és especial fer-ho amb el Reial Madrid. Tornar sempre és bonic perquè és un estadi on vaig jugar molts anys, però no va a més", ha afirmat.

Partit desitjat
Del que sí s'alegra el tècnic és de protagonitzar un partit atractiu per a tothom. "És un partit en el qual tots volen estar, jo el primer, abans com a jugador i ara com a entrenador. S'ha de gaudir, per tot el que l'envolta, saber de la seva importància, però sense perdre el cap".

Schuster augura "un gran partit" i treu importància a l'estat en què arriben els dos equips. "Nosaltres arribem com a líders i és bo, però l'experiència diu que en aquest tipus de partits la classificació té menys importància".

"Són partits de màxima rivalitat i motivació per les dues parts. A vegades les estadístiques o el moment que viuen els equips no influeixen. S'han vist partits molt bons quan pitjor estaven aquests equips", ha explicat.

La diferència de quatre punts del Reial Madrid amb el Barcelona espera Schuster que no es converteixi en un problema de relaxació i desitja que l'ansietat del rival s'encomani en els seus jugadors.

"Per a mi, hi ha un petit problema, espero que tinguem nosaltres també la mateixa ansietat que ells, perquè moltes vegades quan vas amb avantatge sembla que no dónes tanta importància. No pot ser la nostra filosofia pensar que seguim líders si perdem, ha de ser intentar guanyar el partit perquè no només importen els punts", ha dit.

Analitzant al rival, destaca l'absència de Leo Messi alhora que elogia Samuel Eto'o i el que el davanter camerunès aporta al Barcelona.

Messi i Eto'o
"És clar que el retorn d'Eto'o era molt important per al Barcelona després de moltes setmanes sense comptar amb el. Està demostrant la seva qualitat de davanter, però sens dubte cal qualificar com baixa molt important la de Messi. Veient partit a València les jugades importants surten d'ell, o marca o dóna passis de gol", ha admès.

Schuster no ha volgut opinar sobre la conversa entre Rikjaard i Ronaldinho, sobre la mala forma d'entrenar-se del brasiler. "És un invent. Ningú sap el que s'han dit. S'inventen mil coses quan parlen dues persones, però ningú sap el que s'han dit, perquè cap dels dos ho ha dit".

Finalment, ha agrait que l'últim partit de l'any, en ple Nadal, sigui davant el Barcelona, perquè ha recordat que en aquestes dates moltes vegades se sol tendir a la relaxació.

"Motivació no faltarà. És, a vegades, un treball molt dur quan et toca un altre equip en la data que estem. Aquest partit és fenomenal, contra el Barcelona és un regal de Nadal per a tothom del futbol i per motivació és el millor que pot passar".

"En tots els equips quan arriba Nadal si no t'enfrontes a un equip que et motiva especialment es paga amb derrota. Aquest any ens lliurem d'això i els jugadors estan molt motivats", conclou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.