Esports

Pedrosa deixa escapar una oportunitat única

El català Daniel Pedrosa ha deixat escapar una oportunitat d'or per assestar un sever cop als seus rivals, l'australià Casey Stoner i l'italià Valentino Rossi, en anar per terra a l 'inici de la sisena volta del Gran Premi d'Alemanya que s'ha disputat al circuit de Sachsenring.

A més, podria ser dubte, segons el metge italià Claudio Macchiagodena, per al Gran Premi dels Estats Units que es disputa la setmana que ve al circuit de Laguna Seca. Pedrosa pateix una fractura en el dit índex de la seva mà esquerra a més d'una "capsulitis tant en el dit cor com en l'anul·lar de la mateixa mà i una distensió de lligament en el turmell dret". El català ha sortit de la clínica del circuit alemany amb la mà embenada i amb aspecte de certa consternació, si bé per ara no existeix confirmació oficial de la seva presència o absència la setmana que ve als Estats Units.

Com en ell ve sent habitual, ha fet una impecable sortida en Sachsenring i en la frenada de final de recta -que al final ha resultat nefasta- ja s'ha col·locat líder de la carrera, a la qual ha impres un ritme tal que cap dels seus rivals li ha pogut aguantar i així que a la segona volta ja acumulés un avantatge superior als tres segons que ha anat en augment.

En el pas per meta de la cinquena volta, Daniel Pedrosa, fins ara líder del mundial, tenia un avantatge de 7,4 segons, però en accionar el fre al final de recta ho ha fet amb massa força i la roda davantera de la seva Honda s'ha bloquejat, el que donades les condicions en les quals es trobava la pista -completament mullada-, l'ha fet rodar per terra a gran velocitat i estavellar-se contra les defenses d'aquesta escapatòria.

Pedrosa perd el liderat del mundial a mans de Valentino Rossi i Casey Stoner per darrere seu però a només quatre punts.

Abans que Pedrosa ja havia quedat fora de la competició, tres voltes abans, Jorge Lorenzo qui ha caigut quan rodava sisè i en solitari.

L'italià marc Simoncelli no ha desaprofitat l'oportunitat que se li ha presentat en la prova dels 250cc i des de la primera a l'última volta, en ocasions a ritme de rècord, Simoncelli ha sumat la seva tercera victòria de la temporada i s'ha col·locat líder del mundial en detriment del finlandès Mika Kallio, qui ni tan sols ha trepitjat el podi en no poder plantar batalla als espanyols Héctor Barberà i Àlvaro Bautista, que han acompanyat a l'italià en el "calaix".

Tant Barberà com Bautista han realitzat una cursa impecable, el primer perquè no ha comès cap error i sempre ha estat al capdavant i el segon perquè ha sabut esmenar els que ha protagonitzat en entrenaments i després en la sortida, en la que s'ha vist relegat a la dissetena plaça.

Julián Simón també ha tingut una actuació destacada i ha rebut la recompensa d'una cinquena plaça que, això no obstant, li ha sabut a poc, doncs gairebé tot el temps va rodar amb els pilots que marxaven per davant, però al tram final no ha pogut donar-los la justa rèplica, encara que això sempre és millor que el que li va succeir a Alex Debón, qui marxant en aquest mateix grup ha caigut a la segona volta i si bé ha intentat continuar, al final ha hagut de retirar-se en el quart gir amb l'escapament trencat.

L'aparició de la pluja no s'ha fet veritablement efectiva fins a la prova dels 250 c.c., però el francès Mike di Meglio no ha volgut deixar passar l'oportunitat d'augmentar el seu avantatge al capdavant del campionat i després de veure a líders com el local Stefan Bradl, el britànic Bradley Smith, l'italià Simone Corsi o Joan Olivé, qui ha trencat i ha hagut d'acabar retirant-se, ha decidit passar a l'acció quan les condicions climatològiques començaven a complicar-se i així ha forjat la seva tercera victòria del campionat.

Di Meglio té ara trenta punts d'avantatge sobre l'italià Simone Corsi, que s'ha quedat fora del podi, i 67 punts davant de l'actual campió del món, l'hongarès Gabor Talmacsi, que ara ocupa la tercera plaça del campionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.