Esports

Caixa o faixa per al debut de Guardiola

Barça

"Tots units fem força". Això és el que deu pensar Guardiola a les portes del seu debut oficial, avui, com a nou entrenador del Barça. El tècnic de Santpedor ha convocat tots els efectius de cara a l'anada de la prèvia de la Champions contra el Wisla polonès i espera que "el públic s'animi" i esperoni un equip que ha generat notables sensacions durant la pretemporada.

I és que el Barça ha guanyat força crèdit durant aquestes setmanes de preparació però avui el comença a posar en joc. Tot o res a dos partits. Blanc o negre. O un any per aspirar a tot o una temporada marcada pel fracàs europeu només començar. No hi ha terme mitjà. És curiós que el debut oficial del nou tècnic sigui una gran final. Una final a 180 minuts que pot marcar la temporada.

Potser per això, Guardiola afronta el partit "amb agitació" i un lògic punt de nerviosisme. Sap el que es juga l'equip -"Tenim moltes ganes de plasmar al camp el que hem assajat i sabem què suposa ser a la Champions"-, però espera no fallar contra un rival que li mereix el "màxim respecte".

"El Wisla juga molt bé a futbol, està ben organitzat i sap a què juga", assegura el tècnic, que recorda un altre handicap: els polonesos ja han jugat tres partits oficials i els han resolt amb èxit (victòria a la primera jornada de la Lliga del seu país i eliminatòria prèvia superada a la Champions).

Excés de confiança
I esclar, l'excés de confiança, el gran rival en un partit així. "Em preocupa el fet que, com que és un equip poc conegut, se'l valori menys", va afirmar el tècnic abans de fer una nova demostració del seu metòdic estil de treball i respondre amb notable habilitat a una pregunta que hauria sigut trampa en èpoques de Rijkaard: "Quins jugadors del rival destacaries?", li va preguntar un periodista polonès, que va acabar perplex davant els coneixements futbolístics de Guardiola.

El tècnic ha impressionat els mateixos jugadors. Ahir va ser Alves, un dels nous, el gran fitxatge, qui va fer ús del discurs de Guardiola a la prèvia d'un moment clau. "Els partits són fàcils o difícils segons com actuem nosaltres, però si aconseguim l'equilibri que ens demana el tècnic serem difícils de batre", va afirmar el brasiler, convençut que l'equip superarà aquest obstacle.

Alves demana "concentració" per afrontar un d'aquells partits "que semblen fàcils però que no ho són gens" i reconeix que "serà gairebé impossible tancar l'eliminatòria a l'anada".

Això sí, llança un avís per a navegants: "Vingui qui vingui al Camp Nou ha de saber que haurà de suar sang si ens vol guanyar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.