Esports

Nadal derrota Djokovic a Xangai

Copa Masters de Xangai

El tenista mallorquí Rafael Nadal s'ha imposat al serbi Novak Djokovic per un doble 6-4 en la tercera jornada del Grup Daurat de la Copa Masters de Xangai (Xina), de manera que ha complert amb la seva part. Ara resta a l'espera del que passi en el partit que disputaran a continuació David Ferrer i el francès Richard Gasquet per saber si es converteix en un dels semifinalistes del torneig.
Nadal necessitava imposar-se al serbi, que ha protagonitzat una molt discreta actuació en el torneig asiàtic, del qual s'acomiada amb tres derrotes en altres tants partits en l'any de la seva estrena a la Copa de 'mestres', i augmenta les seves opcions de passar a semifinals després d'haver derrotat el seu rival en dos sets.

L'única opció en la qual el manacorí podria quedar-se fora del torneig seria en el cas que Ferrer perdi contra Gasquet en tres sets, de manera que el triple empat es decidiria pel millor percentatge de jocs guanyats i perduts, perquè tots es presentarien amb un balanç de 5/3 en sets.

El triple campió de Roland Garros, que sabia que multiplicava les seves opcions de continuar en la competició en el cas que guanyés el seu partit contra Djokovic en dues sets, s'ha mostrat molt incisiu des del començament, pressionant a la resta la sacada del seu rival des del primer joc del partit, en què ha disposat ja de dues boles de break.

A la quarta ...
El trencament de tregui favorable a Nadal s'ha produït a la quarta ocasió que va disposar, en el segon servei del número 3 del món, un 2-1 al marcador que després va confirmar al tregui i amb un nou trencament de servei (4-1), que malgrat el conat de reacció del serbi, el set s'ha resolt per 6-4 a favor del manacorí.

Un guió semblant s'ha repetit en el segon set, en la qual el doble finalista de Wimbledon ha tornat a trencar el servei del seu rival en el seu segon servei, per confirmar-lo després(3-1). Una renda que ha conservat fins al final d'un segon set, en què el públic ha pogut gaudir d'un gran espectacle de tenis entre dues de les tres millors raquetes del circuit.

Nadal ha arrodonit així, amb un cinquè triomf en la setena ocasió en la qual s'enfrontaven els dos jugadors en la present temporada, el seu balanç de victòries sobre el serbi, que ha arribat molt cansat a aquest final de temporada, en què no ha pogut demostrar la categoria del seu tennis, però que no entela el brillant any de la seva confirmació entre l'elit de l'ATP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.