Liverpool 1 - Chelsea 1: Desgràcia per als 'reds'

Lliga de Campions anada de la semifinal a Anfield

El Liverpool i el Chelsea es jugaran en una tornada a cara o creu la classificació per a la final de la Champions dimecres que ve a Stamford Bridge, després que ahir a Anfield van empatar (1-1) en un partit en què els de Rafa Benítez van merèixer aconseguir algun avantatge. De fet, el Liverpool es va avançar amb un gol de Kuyt al límit del descans, però quan l’1-0 ja semblava definitiu, en l’últim sospir del temps afegit Riise es va marcar en pròpia porta i va donar l’empat al Chelsea.

El Liverpool ja va ser millor en els primers 45 minuts, tot i que el Chelsea va ser l’equip que va dominar territorialment en els primers compassos del matx. De mica en mica, però, el centre del camp dels londinencs, ahir sense Essien per sanció, va anar perdent força. Ballack i Lampard passaven desapercebuts, Drobga estava molt sol contra Carragher i els seus companys de defensa, i els de Rafa Benítez van passar a controlar clarament el joc.

La primera gran ocasió la va tenir el Liverpool als 31 minuts en les botes de Fernando Torres, que no va saber superar el porter Cech en l’un contra un quan l’afició d’Anfield ja es preparava per cantar el gol del seu màxim realitzador.

Pressió del Liverpool
Els reds pressionaven cada cop més, Arbeloa era més extrem que lateral, Babel estava molt actiu i els problemes defensius del Chelsea augmentaven. Fins que va arribar el gol del Liverpool. Va ser en una jugada prou estranya, després d’una pèrdua de pilota de Lampard que va acabar amb una centrada de Mascherano, que segurament volia rematar a porteria. Amb la pilota ja dins de l’àrea, Kuyt li va guanyar la posició a Makelele i va batre Cech per baix.
Era un gol dels anomenats psicològics, ja que va arribar a dos minuts del descans, que feia justícia als mèrits del Liverpool, superiors als d’un Chelsea que només va tenir un parell d’opcions, i encara no gaire clares, per mitjà de Joe Cole.

Després de la represa, el joc es va endurir, amb Terry i Carragher com a principals protagonistes del joc dur. El Chelsea va millorar amb més presència de Ballack i Lampard, però el Liverpool va tornar a ser millor globalment i hauria pogut fer el 2-0, sobretot en rematades de Gerrard i Torres.

Els reds, però, no van encertar, no van sentenciar i en l’últim minut del temps afegit una centrada de Kalou la va voler rebutjar de cap el noruec Riise, amb la mala sort de marcar-se en pròpia porta. Les espases segueixen enlaire.