El Regal Barça fa una altra exhibició i també passa per damunt del Panathinaikòs, al qual apallissa al Palau (90-66)

Eurolliga

Una de freda i una de calenta per al bàsquet català, ahir en la segona jornada de l’Eurolliga. El Regal Barça va apallissar el Panathinaikòs per 90-66 al Palau Blaugrana i segueix líder del Grup B, mentre que el Joventut va patir a la pista del Lottomatica Roma la primera derrota (85-71).

Si el partit del Palau entre dos candidats al títol havia de servir per calibrar el moment de joc del Barça, només es pot dir que aquest moment és ben dolç. L’equip de Xavi Pascual va passar per damunt del de Zeljko Obradovic, al que va arribar a superar... per 32 punts (80-48)!

Navarro (21 punts, amb 6/9 cistelles de dos, 2/5 triples i 3/4 tirs lliures) , va ser qui va portar el pes ofensiu del Barça juntament amb Ilyasova (14 p i 6 rebots) i Fran Vázquez (12 p i 6 r), però si l’equip blaugrana va ser molt superior ahir al grec va ser pel seu joc de conjunt, per la seva superioritat en els rebots (36 a 23) i per la seva intensitat defensiva.
Una defensa que va deixar jugadors com Nicholas en 4 punts o Jasikevicius –novament aclamat al Palau– en 6, i que només va permetre anotar Batiste (14) al final, quan el partit estava més que decidit. De fet, només Pekovic va estar al nivell que s’ha d’esperar del tetracampió europeu.

Motivació i recursos
El Barça, amb el suport de l’afició del Palau, va jugar més motivat que el Panathinaikòs, va mostrar molts més recursos i efectivitat en els llançaments (8/17 triples), i només va anar per sota al marcador amb un 4-5. Al final del primer quart el Regal Barça ja havia posat la directa (26-15), al descans ja havia encarrilat el matx (50-33) i al final del tercer quart ja havia sentenciat (72-45). Després, una mica de relaxament català va permetre el Panathinaikòs maquillar el resultat.

A Roma, el Joventut va pagar un tercer quart nefast (31-12) i va acabar cedint un marge perillós de cara a l’average. Els verd-i-negres van oferir un rendiment desconcertant. Inici nefast, sense cap punt ni rebot en els quatre primers minuts, reaccionant a partit del 10-0 amb l’entrada de Mensah-Bonsu (22 p i 14 r) i Sonseca fins a capgirar el marcador, i arribant per davant al descans (37-39).

La irregularitat, però, va tornar a fer acte de presència. Pops va començar a fallar, Mallet va estar nefast (2/8 i 5 perdudes) i el despertar de Becirovic i Jaaber van donar peu a un parcial decisiu de 16-2, en un tercer quart decebedor. L’intent de remuntada va morir a la línia de tres (10/38) deixant un resultat perillós.