Esports

Cara i creu catalana en l'Eurolliga de bàsquet

Esports

El Regal Barça ja ha tornat al camí de la victòria. Després de les dues derrotes consecutives contra el Montepaschi Siena i l’Estudiantes quan venia d’aconseguir bons resultats i de convèncer amb el seu joc, l’equip blaugrana no podia tornar a fallar ahir davant el Prokom Sopot en la quarta jornada de l’Eurolliga. Per canviar la dinàmica i també per no perdre gas a la classificació del Grup B. I el Barça no va fallar i va aconseguir un triomf sobre el conjunt polonès per 74-62.

El conjunt de Xavi Pascual va afrontar el matx amb problemes a la posició de base per les baixes per lesió de Sada i Lakovic. En aquestes circumstàncies, Barrett havia de tenir més protagonisme i demostrar que pot jugar en aquest Barça, però la veritat és que el base nord-americà va tornar a decebre (2 punts, amb 1/6 tirs de camp en 18:39 minuts) i va haver de ser Roger Grimau el que tragués les castanyes del foc en la direcció de l’equip.

Amb Barrett a la pista al primer quart, el Barça només va ser capaç d’anotar 10 punts (10-12). Encara sort per als blaugranes que el Prokom tampoc no va trobar els seus principals anotadors, els exteriors Ewing (9 p) i Logan (8 p) i gràcies a això el marcador es mantenia equilibrat.

Revulsiu Grimau

L’entrada de Grimau (8 p, 5 r i 2 assistències) en el segon quart va donar un altre aire al Regal Barça. Amb ell de base, l’equip es va trobar més còmode en atac davant un rival anàrquic i, en els millors minuts de Trias aquesta temporada en què no està tenint gaires oportunitats, ajudat per Basile, Andersen i Navarro, els blaugranes van posar-se amb un 30-22, encara que al descans el marcador es va tornar a ajustar: 30-26.

Una anotació molt pobre dels dos equips, que portaven 1/8 i 0/6, respectivament, en llançaments des de la línia de 6,25 metres. El Barça és molt superior al Prokom, tant en la qualitat dels jugadors com en profunditat de banqueta, però estava clar que havia de millorar ofensivament si volia desempallegar-se dels polonesos i no patir al final.
I, evidentment, l’home que va desencallar l’atac del Regal Barça va ser Navarro. L’escorta va agafar tot el protagonisme i, després d’anotar 14 dels 28 punts que van sumar els de Xavier Pascual en el tercer quart, amb dos triples inclosos, va encarrilar el triomf blaugrana: 58-42.

Després, Nesovic va anotar el primer triple visitant en el dotzè intent i Burke es va convertir en el millor del Prokom, però Fran Vázquez, amb punts i intimidació, va mantenir la diferència i dos triples d’Ilyasova i Navarro les van augmentar (72-54) i van acabar amb les últimes esperances d’un Prokom que va perdre 22 pilotes. El Barça no va brillar com en alguns partits anteriors, però va fer el més important, que era tornar a assaborir el triomf. Una victòria que també li permet de recuperar el liderar del seu grup.

El Joventut es complica el pas al Top 16
El Joventut segueix demanat a crits fitxatges per intentar tallar la sagnia. Els verd-i-negres van encadenar ahir la tercera derrota consecutiva a l’Eurolliga al perdre per 74-72 a la pista de l’Alba Berlín, que ara es perfila com el gran rival del conjunt badaloní en la pugna per la quarta plaça del grup C i el seu pas al Top 16.

La Penya travessa una crisi a l’espera de fitxatges i el retorn de Ricky Rubio. A la ciutat alemanya va oferir la imatge habitual en un exageradíssim concurs de triples, sovint amb poc criteri (12/37), en què el despertar de Bogdanovic (7 triples i 9 rebots), xiulat dissabte passat, va quedar en anècdota en un equip que només té joc exterior. Entre els tres pivots –Sonseca, Norel i Jagla– van aportar 5 rebots i 2 cistelles a la zona, que va ser un passeig amb catifa per al rival. I així és impossible guanyar.
Els de Sito Alonso van aprofitar les mancances del trist Alba per mantenir-se sempre en el partit, situant-se cinc amunt al final del tercer quart (56-61). Però aquí es va acabar la benzina. Si dissabte es van quedar en 7 punts a l’últim període, a Berlín eren 11. Tot i això, i després d’una absurda antiesportiva de Laviña, Ribas va tenir a l’abast la pròrroga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.