Esports

Regal Barça i Joventut signen una doble victòria catalana

Eurolliga

El Regal Barça va refermar ahir el liderat del Grup B de l’Eurolliga ahir a Atenes, en guanyar a la difícil pista del Panathinaikòs per 76-87. Un triomf molt clar, convincent i de prestigi d’un equip blaugrana que ja s’havia assegurat en la jornada anterior el pas al Top 16, un objectiu que el Joventut té més a prop després de superar el fins ahir líder del Grup C, el Lottomatica Roma, per 97-93 a Badalona.

A Atenes el partit es va disputar enmig de fortes mesures de seguretat, a causa de la revolta social que s’està vivint a Grècia i de la vaga general, que va obligar l’equip blaugrana a canviar els seus plans i a arribar a la capital grega dijous a la matinada, i també per uns lamentables incidents ocorreguts en un derbi Panathinaikòs-Olympiacos.

Afortunadament, però, el joc va poder transcórrer amb normalitat en un pavelló OAKA amb 14.000 aficionats que van empènyer el seu equip, però que es van haver de resignar a la superioritat d’un Barça que va tornar a guanyar a la pista del Panathinaikòs, on no ho feia des de l’any 2004.

Sense revenja
L’equip de Zeljko Obradovic volia revenjar-se de l’humiliant 90-66 del Palau a la primera volta, però es va quedar amb les ganes perquè els grecs es van veure superats en tot moment pel Barça, que va marcar el ritme i va tenir un gran equilibri entre el seu joc interior i l’exterior.

El Panathinaikòs només va anar per davant un cop (1-0) i els de Xavier Pascual van arribar a dominar per 20 punts (24-44 i 53-73). Un pletòric Andersen (22 punts i 9 rebots) i Basile (16 p, amb 4/9 triples) van ser els més efectius en atac en un Barça que va fer 13/30 triples i que va estar a un bon nivell defensiu en l’ambient d’un dels màxims candidats al títol. Un bon cop d’efecte dels blaugranes.

A Badalona, la Penya va jugar amb una samarreta de ratlles verticals verdes i negres com la que van portar els primers jugadors del club als anys 30, una samarreta que es va vendre a benefici de l’ONG Somriures de Bombai. I la samarreta li va donar sort. La Penya va compensar el dèficit en el rebot (25 a 39) amb bones ratxes en el tir que li van donar còmodes avantatges (71-56 i 91-77). Al final, però, Hutson (22 p i 8 r) li va complicar la vida a un Joventut (11/ 34 triples) que no va poder sentenciar fins a 16 segons del final amb dos tirs lliures de Pau Ribas després d’una falta antiesportiva rigorosa de Becirovic. Wright (19 p i 7 r) va ser el millor de la Penya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.