Doble derrota catalana a l'Eurolliga

Eurolliga

El Regal Barça s’ha hagut d’enfrontar en dues setmanes consecutives als dos grans rivals del seu grup de l’Eurolliga. En el primer test, l’equip català va apallissar el Panathinaikòs al Palau, però ahir, a la pista del Montepaschi Siena, el conjunt de Xavi Pascual va perdre per 71-61. Una de freda i una de calenta, doncs, per als blaugranes, que pateixen la primera derrota i cedeixen el liderat als italians.

No va ser un bon partit de bàsquet. El joc de tots dos equips va ser poc fluid i les defenses van imposar-se als respectius atacs. Malgrat tot, el Regal Barça, gràcies a la seva intensitat al darrere, va controlar el partit en el segon i tercer quart i va arribar a dominar per 8 punts (32-40 i 43-51), una diferència que era prou gran tenint en compte com anava el partit.

El Regal Barça, però, es va quedar sense piles i es va enfonsar als últims 10 minuts. L’equip català es va quedar sense idees, no va utilitzar el seu joc interior i va estar gairebé 4 minuts sense anotar, cosa que va aprofitar el Montepaschi, liderat per un entonat Domercant (19 punts), per fer un parcial de 13-0 i capgirar el marcador: 56-51.

Triple de Domercant
A partir d’aquí va ser bufar i fer ampolles per als de Siena, davant un Barça que ja no va recuperar el to en atac i que en defensa havia perdut tota la intensitat que havia mostrat en els quarts anteriors. Un triple de Domercant a l’últim segon d’una possessió va ser el principi del final (67-59) per al Regal Barça. Després, una errada d’Ilyasova en una acció en què els blaugranes van reclamar falta sobre el turc i una cistella de Lavrinovic a poc més d’un minut de la conclusió ja van significar la sentència per a l’equip català (69-61).

En els segons finals, McIntyre (10 punts), el base que va sonar per al Barça l’estiu passat, va establir el definitiu 71-61, que suposava la màxima diferència per a un equip o l’altre en tot el matx. El Regal Barça havia tancat, doncs, un últim quart molt fluix, en el qual només havia estat capaç d’anotar 10 punts (26 a 10). Realment, així és molt difícil poder guanyar un partit de l’Eurolliga a fora, i més en una pista com la del Montepaschi, un dels millors equips de la competició, tot i que ahir no va fer res de l’altre món.

Lamentablement, però, el Barça tampoc no va estar al seu nivell i els italians en van tenir prou amb Domercant, Lavrinovic (12 p) i l’exblaugrana Sato (11 p i 6 pilotes robades) per endur-se el triomf. En el costat barcelonista, Navarro (7 p) no va tenir el dia i a Andersen (7 p) només se’l va veure quan va anotar dues cistelles que van posar el Barça 8 punts amunt (43-51). Ilyasova (14 p i 10 rebots), Fran Vázquez (11 p i 8 r) i Lakovic (12 p) van ser els únics que van estar a l’altura de les circumstàncies en un Barça que es va diluir a l’últim quart i que perd la imbatibilitat en aquesta Eurolliga.