Exhibició blaugrana

EUROLLIGA 2008-09

El Regal Barça ho té tot a favor per acabar la primera fase de l’Eurolliga com a líder del Grup B, després que ahir va superar el Montepaschi Siena per 87-61 al Palau Blaugrana en una gran exhibició. A falta de dues jornades, l’equip català supera els italians i el Panathinaikòs en una victòria i en el basket average, de manera que el Barça en té prou guanyant un dels dos partits que li queden –a la pista del Prokom i a casa amb el Zalgiris– per assegurar-se el primer lloc i, en teoria, tenir un grup més assequible al Top 16. A més, després de la derrota del CSKA a Moscou davant el Madrid (78-82), el Regal Barça és l’únic equip que ha sumat set victòries en les vuit jornades disputades.

Al Palau s’esperava un partit competit entre dos dels millors equips europeus, però el Barça, sense Lakovic, el va trencar en un primer quart magnífic, tant en defensa com en atac. Un parcial de 15-0 en més de 6 minuts, amb 8 punts de Santiago, van ser el preludi d’un contundent 25-3 al final d’un primer quart pletòric dels blaugranes (10 de 16 tirs) i ridícul dels italians (1 de 13).

Com en les grans ocasions
Un pèl de relaxament català i la lògica millora del campió italià va equilibrar un segon quart en què el Barça, ara amb Andersen entonat en atac, va tenir una màxima diferència de 24 punts (27-3 i 37-13), per arribar al descans amb 44-24. Navarro, amb 10 punts gairebé seguits, va tornar a ampliar l’avantatge català (57-31) i a partir d’aquí ja va ser un autèntic festival blaugrana (10/21 triples), amb accions espectaculars davant una afició que va disfrutar com en les grans ocasions amb tots els seus jugadors, inclòs Barrett, que ahir també va fer la seva aportació al recital del seu equip (73-41). El Barça està en un gran moment de forma i el triomf d’ahir, el setè seguit, així ho testimonia.

A Istanbul, el miracle no va ser possible. La Penya va presentar-se sense Norel ni Wright, baixa d’última hora, i amb el jove Eyenga arribant mitja hora abans de l’inici. Per si no n’hi havia prou, els àrbitres van ser casolans, desactivant amb faltes dubtoses Ribas i Sonseca, l’únic pivot sa, tot just començar. Si hi sumem que Ricky Rubio segueix incòmode i fins i tot va haver-se de retirar per dolor al canell, la barreja dóna el -26 final. Els verd-i-negres van resistir poc. Jasaitis va començar endollat, però a partir del 10-12 el partit es va acabar: 11-1 per començar a obrir forat, afegint-s’hi la tercera ràpida de Sonseca, veient com les diferències es disparaven sense remei a partir que el Fenerbahçe va començar a buscar el joc interior, on alers reconvertits com Tomàs, Jasaitis o Bogdanovic no podien plantar cara. L’únic intent de retallar (55-43) va trobar una falta inexistent i una tècnica. I la Penya es va rendir del tot.