Esports

El Joventut perd davant del Tau i no jugarà el Top 16 de l'Eurolliga

Bàsquet

El Joventut no jugarà el Top 16 de l'Eurolliga. Es va confirmar ahir amb la seva derrota a la pista del Tau Vitòria (91-83), però de fet l'eliminació de la Penya ja va quedar gairebé sentenciada la setmana passada quan va perdre a casa contra l'Alba Berlín.

El Joventut necessitava un miracle per passar al Top 16, ja que la seva victòria sobre el Tau s'havia de combinar amb una desfeta de l'Alba a casa amb el cuer del Grup C, l'Olimpija Ljubljana. L'Alba va fallar davant els eslovens (59-67), però no va servir de res perquè la Penya va caure a Vitòria i ha quedat fora amb quatre victòries quan, per exemple, en el grup del Regal Barça, el Prokom s'ha classificat amb només dos triomfs.

I això que el Joventut va fer una gran primera part, amb una bona actitud defensiva i encert exterior de Jagla i Mallet (7 de 16 triples) i va arribar al descans guanyant per 42-51 i després de tenir fins a 13 punts d'avantatge (32-45).

A la mitja part, la Penya estava classificada, però l'inici del tercer quart va ser nefast per als de Sito Alonso en encaixar un parcial de 14-0 en 4 minuts (56-51). La defensa del Tau va ofegar l'atac dels badalonins, que a partir d'aquí ja van anar a remolc. Splitter, Sergi Vidal, Rakocevic i Shakur no van tenir pietat del Joventut, que el màxim que va poder fer és acostar-se a 7 punts (76-69).

Wright no juga
La Penya queda fora de l'Eurolliga i Bracey Wright, després del creuament de comunicats amb el club, discrepant de si l'escorta vol marxar o no del Joventut, ahir estava a la banqueta però no va jugar ni un segon. Un mal símptoma.

Per tant, en el sorteig dels grups del Top 16 que es farà dilluns (13 h) al Museu Olímpic i de l'Esport de Montjuïc, només hi haurà un equip català, el Barça. L'equip blaugrana ha fet una gran primera fase i s'ha guanyat el dret a estar en el bombo dels caps de sèrie, amb la qual cosa evitarà enfrontar-se als altres campions de grup, el CSKA Moscou, el Tau i l'Unicaja.

Les altres restriccions del sorteig indiquen que el Barça tampoc no s'ha enfrontar als altres equips classificats del seu grup (Montepaschi Siena, Panathinaikòs i Prokom), ni a l'altre equip de la Lliga ACB classificat (Reial Madrid). De totes maneres, els precedents indiquen que és pràcticament impossible que aquests dos últims requisits es puguin complir al cent per cent a l'hora de conformar els quatre grups.

El Top 16 es jugarà entre el 28 de gener i el 12 de març i els dos primers de cada grup passaran als quarts de final, en una eliminatòria que es disputarà al millor de cinc partits entre el 24 de març i el 8 d'abril. Els quatre vencedors es trobaran a la final four de Berlín entre l'1 i el 3 de maig.

Una cita, l'alemanya, a la qual el Barça és clar candidat a arribar-hi. Però cal anar pas a pas i, de moment, al Top 16, a l'equip blaugrana li hauria de tocar un grup assequible. Si és així, serà el premi a la seva magnífica primera fase.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.