Esports

El Regal Barça venç plàcidament a Berlín i ja té un peu i mig a l'eliminatòria prèvia a la 'final four'

Eurolliga

Cap problema. Ni un. En un dels partits més plàcids que segurament ha tingut mai el Regal Barça en un Top 16 de l’Eurolliga, l’equip blaugrana va guanyar ahir a la pista de l’Alba Berlín per 57-75. A la mitja part, els de Xavi Pascual, que van arribar a Alemanya encara tocats anímicament per l’eliminació a les semifinals de Copa del Rei davant el Tau, ja havien deixat el partit gairebé sentenciat amb un significatiu marcador de 19-40.

La victòria del Barça, sumada al triomf del Madrid a la pista del Maccabi, fa que l’equip català gairebé s’asseguri l’accés als quarts de final, ja que en té prou de guanyar el Madrid o fins tot de perdre per menys de 20 punts en l’última jornada a Tel Aviv. Per contra, però, la victòria del Madrid –invicte i ara ja classificat– complica el pas del Barça a quarts com a primer de grup. Per ser-ho, i comptant que el Reial també superarà l’Alba a Madrid, el Barça hauria de vèncer dimecres que ve el Madrid al Palau Blaugrana per més de 2 punts, i en l’últim partit a Tel Aviv.

Cal recordar que acabar el Top 16 com a primer de grup té el premi de jugar a casa un hipotètic partit de desempat a l’eliminatòria de quarts, que es jugarà al millor de cinc enfrontaments.

El partit d’ahir a Berlín no va tenir història. El Barça ja va deixar l’Alba sense anotar els 3 primers minuts i es va avançar amb un 0-4, una diferència que aniria augmentant sense problemes l’equip català, que al final del primer quart dominava per 10-18. El Barça, tot i estar fent un partit normal en atac, amb Navarro, Barton i Andersen com a homes més efectius, en va tenir prou d’afinar en defensa per anar obrint forat en el marcador.

El panorama no va canviar en el segon quart. Un triple d’Ilyasova –els seus únics punts– i un altre de Grimau ja van portar el Barça, que estava jugant a plaer, a una diferència de 20 punts (14-34). L’Alba, per no fer, no feia ni faltes. Era un equip desmoralitzat a qui no funcionava ni la seva principal arma, que és el tir exterior.

El marcador a la mitja part era prou explícit, després que els alemanys no fossin capaços d’arribar ni a la vintena de punts (19-40). El tercer quart va ser el de Navarro, que va fer 10 dels 15 punts del Barça i es va enfadar amb els àrbitres després que no van castigar un dels seus defensors, McElroy, amb algunes faltes clares. El resultat a 10 minuts del final, 32-55.

Trias, Barrett i Dedovic
A l’últim quart, Xavi Pascual va donar protagonisme a dos jugadors poc habituals com Trias (5 punts, amb un triple inclòs, i 3 rebots) i Barrett (6 punts) i fins i tot va fer jugar Dedovic un parell de minuts. El Barça va tenir un màxim avantatge de 28 punts (43-71) i després es va relaxar. L’Alba ho va aprofitar per almenys passar de la cinquantena de punts. Era el màxim a què podia aspirar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.