El Regal Barça tomba el Madrid i assalta el lideratge del grup (90-79)

Amb el caliu del seu públic, el Regal Barça ha tombat el Reial Madrid al Palau Blaugrana (90-79) i aconsegueix el lideratge provisional del grup F del Top 16 de l'Eurolliga, plaça que haurà de confirmar la setmana que ve a Tel Aviv contra el Maccabi.

L'equip blaugrana, ja matemàticament als quarts de final, ha anul·lat el Reial Madrid. L'equip de Joan Plaza sempre ha remat amb el vent en contra. Mai no ha governat el marcador i tampoc no ha trobat arguments per contrarestar la fluïdesa del Barça. Ha estat dispers en defensa i especialment erràtic en el llançament, amb un pobríssim 11 de 35 (31%) en els llançaments de dos punts.

En canvi, el conjunt blaugrana ha afinat especialment el seu sistema defensiu per trasbalsar el seu rival. La resta l'ha posada l'extraordinari rendiment d'un pivot polifacètic i de canell fi, David Andersen, i el seu encert des del perímetre.

Des del salt inicial, el Barça ha explotat totes les seves virtuts i l'amplitud de la seva banqueta. Ha convertit els seus llançaments primers triples. Amb Sada, Navarro i Andersen com a anotadors, l'equip de Xavi Pascual ha clavat el primer cop, un parcial de 9-2 davant un Madrid impassible.

Amb dos triples consecutius de Sergio Llull, l'equip blanc ha entrat en el partit (18-16, min. 8). Però una falta antiesportiva a Mumbrú ha permès al Barça posar-se a més de deu punts (28-17). El Madrid, apagat i sense fe, ja no ha pogut remuntar aquest desavantatge.

Amb deu punts de marge al descans (48-38), al Barça n'ha tingut prou de mantenir el tempo del partit per embutxacar-se una victòria amb cert aroma de revenja, després de caure en el partit d'anada, a Vistalegre (85-83).

Capaç de seleccionar millor el llançament i de desplegar un joc més fluid, el Barça ha governat el resultat amb comoditat per anotar-se la seva dotzena victòria consecutiva al Palau en competició europea.

El tercer quart ha obert un partit més vertiginós, d'atacs ràpids. El Madrid, sostingut per Mumbrú i Bullock, ha semblat còmode, però el Barça ha augmentat les diferències (62-47, min. 25).

Una tècnica assenyalada pels àrbitres a Felipe Reyes ha acabat per descentrar el Madrid. El pivot de l'equip blanc ha signat un partit per oblidar, més pendent de la guerra de guerrilles i de la protesta arbitral que del joc.

Amb 74-58 al final del tercer quart, l'últim període només ha servit de fi de festa per al Barça i el seu públic. Tres triples de Marko Tomas han maquillat el resultat final, onze punts de desavantatge que han retratat les carències del Madrid a la pista i que han premiat la concentració del Barça.

A falta d'un partit per al tancament del Top 16, l'equip blaugrana mana al grup i té a l'abast de la mà afrontar els quarts de final amb l'avantatge del factor pista.