Esports

"No podem anar de víctimes, volem guanyar"

Entrevista: Víctor Sada, jugador del Regal FC Barcelona

T ornava al Palau com a segon base, però els problemes físics de Lakovic i el fluix rendiment de Barrett li han concedit el lideratge del Regal FC Barcelona. Víctor Sada (Badalona, 8-3-1984) aporta a l'equip el seu esplèndid físic i el que se'n deriva -robatoris, rebots, velocitat-, però també, fruit del que ha acumulat a la motxilla en el pas per Girona, ordre en l'atac i sacrifici pel bé col·lectiu. Amb l'objectiu de jugar -i guanyar- tres partits en tres dies, el badaloní pot ser una peça més clau que de costum per a Xavi Pascual.

Amb doble sentit. Tenen la ment en blanc ja?
Home, doncs sí. Ja falta poc per a la Copa i hi estem ficats del tot. L'últim partit ja queda lluny.

Costa canviar el xip?
No, no costa, hi estem acostumats. Cada partit és diferent i es fan coses diferents. A més, contra el Madrid ja hi hem jugat dos partits aquesta temporada, el coneixem bastant, i l'assimilació de coses pot ser més fàcil.

Alguna cosa els deu quedar per analitzar del joc del Madrid?
Doncs sí, perquè l'Axel Hervelle ja s'ha recuperat de la lesió [fractura del septe nasal justament en el partit d'Eurolliga contra el Barça] i està tornant a tenir més protagonisme, el Llull també ha guanyat pes en el joc... Són coses que potser fa un mes i escaig, quan vam jugar partit de Lliga, i fa una mica menys en l'Eurolliga, no eren exactament com són ara.

Tenen un balanç a la Copa contra el Madrid escandalosament favorable, amb 11 victòries i 2 derrotes. Ja se sap que l'estadística històrica no compta, però la moral, una mica, els hi tenen guanyada...
Home, jo l'únic cop que he jugat a la Copa amb el Barça i contra el Madrid, que va ser el meu primer any, vam guanyar. Les sensacions que tinc són bones. A més, amb l'Akasvayu l'any passat també vam jugar-hi a quarts de final i ens va sortir un partit bastant bo, només se'ns va escapar al final.

Vist el que més els ha fet mal contra el Madrid, controlar Bullock i Reyes i tenir un ull posat en Llull serà clau?
No només això, perquè en aquests partits de tanta tensió, on t'ho jugues tot a una carta, sempre acaben sortint altres jugadors. De fet, acostuma a passar, les pilotes decisives no se les juguen els més importants perquè el rival ja no els deixa, i apareixen els altres. Sempre és un error focalitzar en excés la defensa sobre un o dos jugadors, però més en un torneig com la Copa.

I al Barça, els segones espases ja estan preparats per aparèixer quan els cracs estiguin sobremarcats pel rival?
Sí, com en cada partit. Però en aquests és cert que encara més. S'analitzen molt els rivals, hi ha molta sessió de vídeo, es preparen defenses diferents, i cal estar preparat per a tot.

En defensa pot ser que a vostè li toqui defensar Bullock. Feina complicada...
Sí, mai és fàcil, és un gran anotador. A més, semblava que estava en un mal moment i justament des que el Madrid ha fet públic que ha fitxat Brad Oleson [també escorta que ara juga al Fuenlabrada] torna a estar a un gran nivell.

La Copa és ja un torneig de referència a Europa, i el tenen en compte fins i tot als Estats Units. Com li explicaria a algú que no en sàpiga res el valor que té?
Sobretot és l'emoció. Des del primer dia el públic està al màxim de revolucions i l'ambient és impressionant, però sobretot és l'emoció de saber que si perds te'n vas a casa, que no hi ha un dia següent. Si perds et quedes amb una sensació molt estranya, i si guanyes és com allò del rasca-rasca: "Segueix buscant".

I això com es prepara psicològicament?
Doncs és complicat. No has de pensar més enllà del partit que toca, això és el que es diu sempre, però al mateix temps també has de pensar que jugues en un equip que és favorit, que tens possibilitats de guanyar el títol i que no podem anar de víctimes, que si fem les coses bé tenim moltes possibilitats.

El quadre de competició està molt desequilibrat, amb Barça, Madrid i Tau en una mateixa banda. Qüestió de sort o injustícia?
És qüestió de sort. Ja ho veurem. Sempre dic que no es pot dir res a l'avançada. Si ara dius que el quadre de l'altra banda és més fluix acabarà guanyant un equip d'aquella banda. A mi no m'agrada parlar abans d'hora de res ni ningú perquè tot es pot acabar girant.

Però si el campió surt de la vostra banda seria més campió...
Sí, teòricament sí perquè hi som els tres equips més forts, però a la Copa qualsevol equip pot fer saltar la sorpresa.

Per cert, arriben a la Copa després d'un partit irregular. Hi ha qui pensa que una derrota en l'últim partit de Lliga previ ajuda a tensionar els jugadors...
Hi ha diferents opinions. Suposo que cada jugador té les seves sensacions. A mi personalment no m'agrada arribar amb derrota, perquè segurament al primer quart del partit de Copa estàs una mica més tens, o bé si alguna cosa no et surt bé ja comences a pensar en la derrota anterior. Prefereixo arribar amb victòria. A més, estic segur que el Madrid voldrà trencar aquesta dinàmica d'haver de remuntar i sortirà molt fort. Seria un error sortir fluixos pensant que tot es resoldrà a l'últim quart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.