L’Egara guanya l’Alster (4-2) i ja és a quarts de final de la Copa d’Europa

Hoquei herba

L’Egara ja és entre els vuit millors equips d’Europa. Els de Pablo Díaz han guanyat l’Alster en el partit de vuitens de final per 4 a 2. Els ratllats han anat sempre per davant al marcador i no han deixat reaccionar els locals quan escurçaven diferències. Els egarencs han estat superiors i han merescut, sens dubte, la victòria.

Des de l’inici els terrassencs han dut la iniciativa i controlaven el partit. Sense deixar que els alemanys trepitgessin àrea han provocat dos penals, una de les seves millors armes. L’encarregat d’executar-los ha estat, com no, Guillermo Schickendantz, però sense massa sort. El primer l’ha rebutjat el porter i, just després, un defensor ha tret sota pals el segon intent de Ramon Alegre. En la segona opció de Schickendantz, l’arrossegat ha sortit molt desviat.

Però l’Egara, sense posar-se nerviós, ho ha seguit intentant. I amb l’argentí a la banqueta han gaudit del tercer penal córner a favor. Aquesta vegada Jordi Carrera seria qui el tiraria. No li ha tremolat l’stick i al minut 17 obria el marcador amb un tir per sota que sorprenia el porter just abans d’acabar el primer quart.

En el segon tram de partit, els ratllats seguien a la seva. Moviment de bola amb força ritme i més paciència, i arribades constants. L’afició egarenca clamava el segon, i comentava que tal com anava el partit, no se’ls podia escapar. I així ha estat. De nou penal, i de nou Schickendantz. A la tercera ha estat la vençuda per a l’argentí que aquesta vegada no ha errat. 2 a 0 i tranquil·litat.

Aixecar el partit
A partir d’aquí els germànics s’han despertat i han tret l’orgull per intentar aixecar un partit que se’ls hi havia complicat més del compte. Jugaven a casa i no podien decebre els seus. I en la primera arribada amb cara i ulls han anotat. Ha estat Sonnenschein que, com qui no vol la cosa, ha punxat des del punt d’strocke per superar Cortès. L’afició egarenca, el sector més patidor, recordava la semifinal de Rotterdam de l’any passat amb aquella frase tant futbolera –i tant culer-. “Aquest partit ja l’he vist!”. Però se’ls hi escapava que Edi Tubau també juga. El 9 ratllat, avui el millor del partit, ha agafat una pilota a quart de camp per creuar tota la moqueta. El porter Juessulat sortia en fals i Tubau servia el tercer a Schickendantz que ja l’esperava al segon pal. 3 a 1 i tots tranquils.

Passaven els minuts i l’Egara dominava. En el tercer quart s’olorava la golejada, però Schickendantz en un penal, i Tubau en una connexió amb Pol Amat, enviaven la pilota al pal. “Ai, mare! Ja patirem”. Encara més quan a falta de sis minuts Benjamin Laatzen feia el segon i escurçava la distància a només un gol. Tubau, una vegada més, inventava, creava i decidia per banda esquerra. El davanter del Club Egara provocava un penal dos minuts més tard. I Schickendantz, que s’ha consagrat com a golejador europeu, feia el seu tercer hat-trick en tres partits a l’Euro Hockey League.

No hi havia temps per a més. El partit estava sentenciat i l’Egara està a quarts de final de l’Eurolliga per segon any consecutiu. Partit molt correcte i amb molt sacrifici per part de tots els homes de Pablo Díaz: victòria d’equip. Ara, els del Pla del Bon Aire estaran molt pendents del partit que jugaran l’Ulenhorster i el Dusseldorfer a les 17h. I és que d’allà sortirà el seu rival del KO8.