El Regal Barça no es deixa sorprendre a la pista de l'Estudiantes

LLIGA ACB

El Regal Barça no s'ha deixat sorprendre per l'Estudiantes i ha guanyat amb molta claredat amb un excels Juan Carlos Navarro, ben ajudat per Fran Vázquez i per Ersan Ilyasova.

El partit ha durat amb prou feines sis minuts, els que l'Estudiantes ha estat per davant al marcador, més per deixadesa del Barça que per mèrits propis.

Els paràmetres de pressupost-qualitat de jugadors han estat els que han regit el partit i, per tant, el Barça ha guanyat fàcilment.

L'Estudiantes ha intentat fer la seva habitual guerra de guerrilles. Un tir aquí, una entrada allà i una defensa enganxosa. Un veritable laberint on qualsevol es pot perdre.

En els quatre primers minuts el marcador de 9-4 ha animat els somnis de l'Estudiantes. Però Juan Carlos Navarro ha decidit que calia acabar al més aviat millor amb aquest estat de coses. Amb triples i organitzant el joc dels seus companys, ha ensenyat el camí de la victòria.

Primer ha anotat el triple que ha posat l'11-14 al marcador a quatre minuts per al final del primer quart i després ha estat l' alma mater del parcial de 0-8 en tres minuts que ha dinamitat el quart i, ja, el partit.

A partir d'aquell moment Xavi Pascual, entrenador del Barça, s'ha limitat a repartir minuts entre els seus jugadors per evitar esforços innecessaris. Tot el que calia fer estava fet.

Només hi ha hagut un instant en què ha semblat que hi havia una petita oportunitat per a l'Estudiantes, quan en el segon quart ha aconseguit un parcial de 6-2, gràcies al desequilibri en l'aparellament entre Pancho Jasen i Basile, però el tècnic blaugrana ho ha solucionat amb Barton.

Amb 30-47 en el descans, l'únic dubte per a la resta de minuts ha estat saber quina seria la diferència final per la qual el Barça guanyaria el partit.

Navarro ha estat ovacionat en el minut 25 quan el seu entrenador li ha donat descans, després d'anotar 20 punts i amb el seu equip guanyant per 37-58.

Jasen, el capità de l'Estudiantes, ha apel·lat a l'èpica amb un parell d'accions puntuals. El marcador ha baixat a 15 de diferència: 45-60.

Ja en l'últim quart, l'Estudiantes ha seguit somiant en posar-se a 56-65 quan quedaven cinc minuts de partit. El Barça, que pensava que ja estava tot fet, ha sortit de la letargia, ha pressionat una mica i ha acabat guanyant per deu punts, 68-78.