Esports

Kubica i Hamilton dominen els entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia de F-1

La pluja, que ja ha aparegut en aquests entrenaments, serà un condicionant que els equips hauran de tenir en compte

El GP d'Austràlia de Fórmula 1 ja ha començat amb la disputa de les dues primeres sessions d'entrenaments lliures al circuit d'Albert Park. Els més ràpids han estat els McLaren de Lewis Hamilton i Jenson Button, que han assajat voltes de classificació de cara als entrenaments oficials d'aquest dissabte.

Així, en la primera presa de contacte al traçat semiurbà de Melbourne, el més ràpid ha estat Robert Kubica, seguit de Nico Rosberg i Jenson Button. Alonso ha estat sisè, Alguersuari tretzè i De la Rosa quinzè. En la segona tanda els més ràpids han estat els McLaren de Hamilton i Button, al davant de Webber i Schumacher.

En canvi, els Ferrari, de moment, han preferit fer tandes més llargues simulant proves de carrera i per tant els seus temps han estat força més lents.

A més, l'aparició de la pluja en la segona sessió ha fet que els favorits s'ho prenguessin encara amb més calma. Fernando Alonso, que havia fet el sisè millor registre en la primera sessió, ha estat quinzè en la segona rodant amb el dipòsit ple de carburant. L'asturià ha acabat just per davant de Sebastien Vettel i del seu company d'equip Felipe Massa.

El pilot català Pedro Martínez de la Rosa ha millorat fins a la dotzena plaça després d'acabar quinzè en la primera presa de contacte amb el traçat australià. Per la seva banda, Jaume Alguersuari s'ha hagut de conformar amb la dinovena posició tot i que ha estat el pilot que ha donat més voltes de tota la graella.

Aquests temps no són significatius del tot, tenint en compte que no se sap la quantitat de benzina exacta que porta cada monoplaça i que la pluja ha aparegut en aquesta segona sessió, fet que ha modificat l'estratègia de moltes escuderies.

Els entrenaments oficials, que determinaran la posició dels pilots a la graella de sortida, han començat aquesta matinada, a les 6.45 del matí hora catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.